Хвалоспеви и кад не игра!

Ево зашто и ова НБА легенда сматра да је Јокић нови Меџик! Старији љубитељи кошарке могли су од 1981. до 1994. да на НБА паркетима уживају у мајсторијама Ајзее Томаса. Целу професионалну играчку каријеру провео је у Детроит Пистонсима, са којима је освојио две титуле, 1989. и 1990, борио се са Меџиком, Џорданом и осталим легендама, био потом и тренер. . . Овај 55-годишњак сада ужива у - играма Николе Јокића.

Кошарка 25.04.2017 | 19:50
Хвалоспеви и кад не игра!
Томас, који је са "лошим момцима" из Детроита обележио читаву једну еру кошарке, не само због тога што је успевао да постигне и 16 поена за 94 секунди, а да притом то не буде ни на врху Топ 10 његових НБА остварења...



... ових дана управља радом Њујорк Либертија, женског кошаркашког клуба, али и те како прати НБА. Међутим, много тога му се сада не свиђа у мушкој професионалној кошарци на америчком континенту.

"Ма, сви тимови играју исто. Малтене копирају једни друге. Добро, има изузетака. На пример, Спарси играју старим стилом кошарке. Грег Поповић извлачи неке цаке из 1990, па из 1997. (смех) И, тако оно што је старо, сада постаје ново, јер ови млади то никада нису видели", каже Ајзеа Томас, који се потом посебно осврнуо на нашег 22-годишњег репрезентативца из Денвер Нагетса.

"Најпаметнија ствар коју су Нагетси урадили, а која је потпуно неконвенционална, је када су рекли "градићемо нашу игру преко Џокера". Та њихова одлука, да им се напади одвијају преко Јокића, учинила их је јединственим, јер када погледате НБА, ниједан други тим не гради своје нападе преко центра. Наравно, Денвер има тај луксуз, пошто за центра има једног 'великог Меџика Џонсона', имајући у виду како додаје, какав је у борби за лопту, како трчи, предводи нападе... А притом је у питању момак који изврсно доноси одлуке на паркету. Велики је луксуз имати неког таквог у тиму", истиче НБА легенда.

Имао је Томас и један савет за управу Јокићевог клуба:

"Када гледам Нагетсе, схватим да им требају шутери. Треба им неко као што је у моје време био Крејг Хоџис, или Би-Џеј Армстронг, Џон Паксон... Момци који просто убацују шутеве. Јер, 'Џокер' је толико нетипичан играч, да онда и тим око њега мора да се гради на нетипичан начин. Мора тако, да би се његов јединствени таленат издигао на највиши могући ниво", сматра Ајзеа Томас.

А како је Никола играо у овој сезони и зашто је стекао надимак "нови Меџик" можда најбоље описује и овај троминутни снимак под називом "Јокићева кошаркашка симфонија у Денверу":



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар