Hvalospevi i kad ne igra!

Evo zašto i ova NBA legenda smatra da je Jokić novi Medžik! Stariji ljubitelji košarke mogli su od 1981. do 1994. da na NBA parketima uživaju u majstorijama Ajzee Tomasa. Celu profesionalnu igračku karijeru proveo je u Detroit Pistonsima, sa kojima je osvojio dve titule, 1989. i 1990, borio se sa Medžikom, Džordanom i ostalim legendama, bio potom i trener. . . Ovaj 55-godišnjak sada uživa u - igrama Nikole Jokića.

Košarka 25.04.2017 | 19:50
Hvalospevi i kad ne igra!
Tomas, koji je sa "lošim momcima" iz Detroita obeležio čitavu jednu eru košarke, ne samo zbog toga što je uspevao da postigne i 16 poena za 94 sekundi, a da pritom to ne bude ni na vrhu Top 10 njegovih NBA ostvarenja...



... ovih dana upravlja radom Njujork Libertija, ženskog košarkaškog kluba, ali i te kako prati NBA. Međutim, mnogo toga mu se sada ne sviđa u muškoj profesionalnoj košarci na američkom kontinentu.

"Ma, svi timovi igraju isto. Maltene kopiraju jedni druge. Dobro, ima izuzetaka. Na primer, Sparsi igraju starim stilom košarke. Greg Popović izvlači neke cake iz 1990, pa iz 1997. (smeh) I, tako ono što je staro, sada postaje novo, jer ovi mladi to nikada nisu videli", kaže Ajzea Tomas, koji se potom posebno osvrnuo na našeg 22-godišnjeg reprezentativca iz Denver Nagetsa.

"Najpametnija stvar koju su Nagetsi uradili, a koja je potpuno nekonvencionalna, je kada su rekli "gradićemo našu igru preko Džokera". Ta njihova odluka, da im se napadi odvijaju preko Jokića, učinila ih je jedinstvenim, jer kada pogledate NBA, nijedan drugi tim ne gradi svoje napade preko centra. Naravno, Denver ima taj luksuz, pošto za centra ima jednog 'velikog Medžika Džonsona', imajući u vidu kako dodaje, kakav je u borbi za loptu, kako trči, predvodi napade... A pritom je u pitanju momak koji izvrsno donosi odluke na parketu. Veliki je luksuz imati nekog takvog u timu", ističe NBA legenda.

Imao je Tomas i jedan savet za upravu Jokićevog kluba:

"Kada gledam Nagetse, shvatim da im trebaju šuteri. Treba im neko kao što je u moje vreme bio Krejg Hodžis, ili Bi-Džej Armstrong, Džon Pakson... Momci koji prosto ubacuju šuteve. Jer, 'Džoker' je toliko netipičan igrač, da onda i tim oko njega mora da se gradi na netipičan način. Mora tako, da bi se njegov jedinstveni talenat izdigao na najviši mogući nivo", smatra Ajzea Tomas.

A kako je Nikola igrao u ovoj sezoni i zašto je stekao nadimak "novi Medžik" možda najbolje opisuje i ovaj trominutni snimak pod nazivom "Jokićeva košarkaška simfonija u Denveru":



Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar