У петак поново гужве на граници

Доласком 1. маја, Међународног празника рада, на свим путевима и граничним прелазима у БиХ и суседним земљама очекује се повећана фреквенција возила.

Босна и Херцеговина 24.04.2017 | 18:18
У петак поново гужве на граници
Ауто-мото клубови из БиХ и Хрватске саветују возаче да користе веће граничне прелазе како би се растеретио саобраћај.

Из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БИХАМК) сазнајемо како се највеће гужве очекују у петак у поподне, и то према југу земље на граничним прелазима Дољани, Бијача, Црвени Грм и Габела.

- Подсећамо све возаче како је прелаз Габела поново у функцији. Гужве очекујемо, а њихов интензитет зависиће од временске прогнозе. Саветујемо возачима да нас увек могу позвати и информисати се у било којем тренутку о стању на путевима те који су правци и границе најрастерећениј - поручили су из БИХАМК, пише Клиx.ба.

На граничним прелазима у БиХ ових дана чека се до 30 минута.

И даље трају радови на подручју Хрватске на граничним пријелазима Брод и Орашје, због чега се на овим граничним прелазима данима саобраћа успорено. Ирена Чачић из Хрватског аутоклуба (ХАК) открива нам како ће ускоро на прелазу Брод бити постављена надзорна камера.

- Тренутна ситуација је поприлично добра на већини граничних пријелаза у Хрватској. Појачане фреквенције возила има на Брегани, а на свим осталим прелазима се чека до 30 минута - казала је Чачић.

С обзиром да празници у Словенији почињу већ 27. априла и трају до уторка, 2. маја, очекује се појачан промет на границама између Словеније и Хрватске. Чачић позива возаче да користе веће граничне пријелазе.

- Велике гужве на границама између Хрватске и БиХ очекујемо од петка послеподне, а највећа фреквенција возила ће бити према јадранским одредиштима. Често нам из полиције говоре како је ГП Бијача празан, док се на Дољанима чека и по четири сата.

Позивамо возаче да растерете границе и користе веће граничне прелазе - поручила је Чачић.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

24.04.2017 16:19

А кукњава све се нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

24.04.2017 16:38

Е јес вала бас управу си

ОДГОВОРИТЕ