U petak ponovo gužve na granici

Dolaskom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, na svim putevima i graničnim prelazima u BiH i susednim zemljama očekuje se povećana frekvencija vozila.

Bosna i Hercegovina 24.04.2017 | 18:18
U petak ponovo gužve na granici
Auto-moto klubovi iz BiH i Hrvatske savetuju vozače da koriste veće granične prelaze kako bi se rasteretio saobraćaj.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saznajemo kako se najveće gužve očekuju u petak u popodne, i to prema jugu zemlje na graničnim prelazima Doljani, Bijača, Crveni Grm i Gabela.

- Podsećamo sve vozače kako je prelaz Gabela ponovo u funkciji. Gužve očekujemo, a njihov intenzitet zavisiće od vremenske prognoze. Savetujemo vozačima da nas uvek mogu pozvati i informisati se u bilo kojem trenutku o stanju na putevima te koji su pravci i granice najrasterećenij - poručili su iz BIHAMK, piše Klix.ba.

Na graničnim prelazima u BiH ovih dana čeka se do 30 minuta.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Brod i Orašje, zbog čega se na ovim graničnim prelazima danima saobraća usporeno. Irena Čačić iz Hrvatskog autokluba (HAK) otkriva nam kako će uskoro na prelazu Brod biti postavljena nadzorna kamera.

- Trenutna situacija je poprilično dobra na većini graničnih prijelaza u Hrvatskoj. Pojačane frekvencije vozila ima na Bregani, a na svim ostalim prelazima se čeka do 30 minuta - kazala je Čačić.

S obzirom da praznici u Sloveniji počinju već 27. aprila i traju do utorka, 2. maja, očekuje se pojačan promet na granicama između Slovenije i Hrvatske. Čačić poziva vozače da koriste veće granične prijelaze.

- Velike gužve na granicama između Hrvatske i BiH očekujemo od petka poslepodne, a najveća frekvencija vozila će biti prema jadranskim odredištima. Često nam iz policije govore kako je GP Bijača prazan, dok se na Doljanima čeka i po četiri sata.

Pozivamo vozače da rasterete granice i koriste veće granične prelaze - poručila je Čačić.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

24.04.2017 16:19

A kuknjava sve se nema...

ODGOVORITE
Name

Semberac

24.04.2017 16:38

E jes vala bas upravu si

ODGOVORITE