Јокановић направио Фуламу још једну златну коку!

Само се чека промоција Њукасла!

Фудбал 25.04.2017 | 19:30
Јокановић направио Фуламу још једну златну коку!
Оно што је Славиша Јокановић до сада урадио у Фуламу, може да се назове малим чудом.

Преузео је тим на рубу испадања, стабилизовао га, увео га у безбедну луку прошле сезоне, а ове сезоне се са екипом скромних квалитета бори за пласман у Премијер лигу. И то пошто је летос остао без двојице далеко најбољих играча: Мусе Дембелеакоји је отишао у Селтик и Роса Мекормака који је продат Астон Вили за скоро 15.000.000 евра.

Сада је Јокановић уз сјајне резултате, успео да напави Фуламу још једну залтну коку - Тома Карнија!

Шкотски везиста је експлодирао ове сезоне и блиста под Јокановом палицом. Пре две године је дошао из Блекбурна за 4.000.000 евра, а сада може да оде за три пута већу суму. Острвски медији откривају да је Њукасл нациљао Карнија као прво велико појачање за наредну сезону. Само се чека да Свраке овере пласман у Премијер лигу и да потом званично крену по Карнија. Цена неће бити мања од 10.000.000 фунти, а Рафа Бенитезверује да Карни вреди толики новац.

Њукасл би требало да сачека крај расплета у Чемпионшипу пошто се Фулам бори за пласман у плеј-оф за Премијер лигу. Ако Фулам обезбеди пласман у елиту, могуће је да Карниостане. Али ако Јокановићев тим не успео у коначној намери, мале су шансе да ће Колибаши задржати најбољег играча.

Карни има 25 година, игра на позицији офанзивног везног, недавно је дебитовао за репрезентацију Шкотске, а ове сезоне је изабран у идеалан тим Чемпионшипа. 

Подсетимо да је Јокановић лансирао и 16-годишње чудо Рајана Сесењона за којег се инетерсују Ливерпул и још неки богати премијерлигаши. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар