Jokanović napravio Fulamu još jednu zlatnu koku!

Samo se čeka promocija Njukasla!

Fudbal 25.04.2017 | 19:30
Jokanović napravio Fulamu još jednu zlatnu koku!
Ono što je Slaviša Jokanović do sada uradio u Fulamu, može da se nazove malim čudom.

Preuzeo je tim na rubu ispadanja, stabilizovao ga, uveo ga u bezbednu luku prošle sezone, a ove sezone se sa ekipom skromnih kvaliteta bori za plasman u Premijer ligu. I to pošto je letos ostao bez dvojice daleko najboljih igrača: Muse Dembeleakoji je otišao u Seltik i Rosa Mekormaka koji je prodat Aston Vili za skoro 15.000.000 evra.

Sada je Jokanović uz sjajne rezultate, uspeo da napavi Fulamu još jednu zaltnu koku - Toma Karnija!

Škotski vezista je eksplodirao ove sezone i blista pod Jokanovom palicom. Pre dve godine je došao iz Blekburna za 4.000.000 evra, a sada može da ode za tri puta veću sumu. Ostrvski mediji otkrivaju da je Njukasl naciljao Karnija kao prvo veliko pojačanje za narednu sezonu. Samo se čeka da Svrake overe plasman u Premijer ligu i da potom zvanično krenu po Karnija. Cena neće biti manja od 10.000.000 funti, a Rafa Benitezveruje da Karni vredi toliki novac.

Njukasl bi trebalo da sačeka kraj raspleta u Čempionšipu pošto se Fulam bori za plasman u plej-of za Premijer ligu. Ako Fulam obezbedi plasman u elitu, moguće je da Karniostane. Ali ako Jokanovićev tim ne uspeo u konačnoj nameri, male su šanse da će Kolibaši zadržati najboljeg igrača.

Karni ima 25 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog, nedavno je debitovao za reprezentaciju Škotske, a ove sezone je izabran u idealan tim Čempionšipa. 

Podsetimo da je Jokanović lansirao i 16-godišnje čudo Rajana Sesenjona za kojeg se inetersuju Liverpul i još neki bogati premijerligaši. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar