Ружан потез нових власника Милана!

Берлускони избрисан из историје Милана! Овако је радио и Рафа Бенитез у Интеру.

Фудбал 26.04.2017 | 17:00
Ружан потез нових власника Милана!
Силвио Берлускони је после 31 године предао кључеве Милана сумњивим бизнисменима из Кине и завршио вероватно најуспешнију председничку еру у историји фудбала. Миланова историја може да се дели на на периоде пре и после Берлусконијевог управљања клубом...

На крају је легендарни Каваљере погрешио моменат када да оде из клуба. Закаснио је, јер Милан у претходних неколико година није био ни бледа сенка великог клуба који је направиоБерлускони. Али опет, неколико слабих сезону не могу да девалвирају све оне грандиозне успехе које је Берлускони направио са Миланом, све оне велике играче које је доводио и незаборавне моменте које су Миланови навијаче доживели.

Зато је у најмању руку ружан потез нових власника.

Италијански медији јављају да су са зидова тренинг центра у Миланелу склоњене све фротографије и слике Берлусконија из Миланових златних времена. Под Берлусконијевомпалицом, Милан је освојио чак пет титула првака Европе, три титуле првака света, осам трофеја шампиона Италије... Истина, није Берлускони тај који је давао голове, али је његова улога било велика и заслужио је да остане видљив траг о тим славним временима, јер су она неодвојив део Миланове историје.

Кинези су наредили да се склоне све слике Берлусконија и Галинија, како би сви у клубу схватили да је ово початак нове ере и како не би поредили нове власнике са старим. Сличан негативан пример је виђе у комшилуку пре неколико година. Тада је Рафа Бенитез наследио ЖозеаМуриња и наредио је да се из ходника и службених просторија уклоне све слике Муриња који је напустио клуб после историјске сезоне у којој је освојена Триплета. Бенитезу то није донело срећу, врло брзо је завршио неуспешну мисију у Интеру, а Муриња навијачи Неразура и даље памте и воле као најуспешнијег тренера у историји клуба.

Како ли ће проћи Кинези из Милана? 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар