Ružan potez novih vlasnika Milana!

Berluskoni izbrisan iz istorije Milana! Ovako je radio i Rafa Benitez u Interu.

Fudbal 26.04.2017 | 17:00
Ružan potez novih vlasnika Milana!
Silvio Berluskoni je posle 31 godine predao ključeve Milana sumnjivim biznismenima iz Kine i završio verovatno najuspešniju predsedničku eru u istoriji fudbala. Milanova istorija može da se deli na na periode pre i posle Berluskonijevog upravljanja klubom...

Na kraju je legendarni Kavaljere pogrešio momenat kada da ode iz kluba. Zakasnio je, jer Milan u prethodnih nekoliko godina nije bio ni bleda senka velikog kluba koji je napravioBerluskoni. Ali opet, nekoliko slabih sezonu ne mogu da devalviraju sve one grandiozne uspehe koje je Berluskoni napravio sa Milanom, sve one velike igrače koje je dovodio i nezaboravne momente koje su Milanovi navijače doživeli.

Zato je u najmanju ruku ružan potez novih vlasnika.

Italijanski mediji javljaju da su sa zidova trening centra u Milanelu sklonjene sve frotografije i slike Berluskonija iz Milanovih zlatnih vremena. Pod Berluskonijevompalicom, Milan je osvojio čak pet titula prvaka Evrope, tri titule prvaka sveta, osam trofeja šampiona Italije... Istina, nije Berluskoni taj koji je davao golove, ali je njegova uloga bilo velika i zaslužio je da ostane vidljiv trag o tim slavnim vremenima, jer su ona neodvojiv deo Milanove istorije.

Kinezi su naredili da se sklone sve slike Berluskonija i Galinija, kako bi svi u klubu shvatili da je ovo počatak nove ere i kako ne bi poredili nove vlasnike sa starim. Sličan negativan primer je viđe u komšiluku pre nekoliko godina. Tada je Rafa Benitez nasledio ŽozeaMurinja i naredio je da se iz hodnika i službenih prostorija uklone sve slike Murinja koji je napustio klub posle istorijske sezone u kojoj je osvojena Tripleta. Benitezu to nije donelo sreću, vrlo brzo je završio neuspešnu misiju u Interu, a Murinja navijači Nerazura i dalje pamte i vole kao najuspešnijeg trenera u istoriji kluba.

Kako li će proći Kinezi iz Milana? 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar