Радоњић: Некад побиједи и тим с мањим шансама!

Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде, подсетио је у најави кошаркашког дербија (уторак, 20) да је добро познато шта носе утакмице против Партизана.

Кошарка 24.04.2017 | 20:15
Радоњић: Некад побиједи и тим с мањим шансама!
"Утакмица има резултатски значај, без обзира на то што је друго коло. Имамо јасан циљ да победимо Партизан, надам се да ће се то и десити", рекао је Радоњић.

Радоњић је навео да је излишно говорити о мотиву пред дуел са Партизаном.

"Овде се живи за дерби и од дербија. Јасно је зашто је то тако и зашто ће увек да буде тако, без обзира на све утакмице које се играју мимо тих дуела. Поставља се питање да ли уопште има фаворита. Много пута се дешавало да победи екипа која има мање шансе", рекао је Радоњић.

Он је рекао да се у дербију заборавља све што је било током сезоне, победе, порази и форма.

Бранко Лазић ће бити у тиму, пошто је пропустио дуел у првом колу првенства против Спартака у Суботици.

"Лазић има проблема, али не онаквих како се то представило. Он ће због потрошње добити простора у једном тренутку. Најважније нам је да спремни дочекамо завршницу Суперлиге.

Радоњић је истакао да неће унапред да размишља о расподели минута, већ ће "кроз утакмице радити оно за шта сматра да је најбоље за тим".

Већ у другом колу Суперлиге - "вечити дерби".

У уторак, само четири дана после првих утакмица домаћег првенства, шампион и вицешампион истрчаће на терен, један наспрам другог, пред камерама ТВ Арена спорт.

Црвена звезда мтс сутра од 20 часова биће домаћин Партизану, у њиховом четвртом међусобном мечу ове сезоне. Тренер црвено-белих нагласио је у најави дербија да тај дуел носи такмичарску тежину, без обзира на то што долази у раној фази Суперлиге.

"Значајно је рећи да, без обзира на то што је друго коло, овај меч има резултатски значај, с обзиром на то да је у питању Суперлига и све што знамо из искуства када је та лига у питању. Са тог становишта треба поћи. На то, као што се добро зна, треба додати и специфичност дербија, утакмице уочи које се заборавља све шта је било током сезоне, све параметре, поразе, победе, форму... Обе екипе улазе у меч са жељом да извуку максимум и да искористе ситуацију да савладају највећег ривала", изјавио је Радоњић на конференцији за новинаре у хали "Александар Николић".

Радоњић је потврдио да Стефан Јовић неће играти у уторак и наговестио да би плејмејкер после дербија могао да почне да тренира са екипом. Такође, рекао је да ће Бранко Лазић бити у саставу после "прескоченог" гостовања Спартаку.

"У ситуацији смо да наступамо без Јовића. Он је био у Минхену на прегледу, а после тога је наставио са планираним радом. Надам се да ће после Партизана почети да ради на тренинзима са екипом. Лазић је пропустио меч у Суботици, има одређену проблематику, не онакву каквом се представило, да је било ињекција и не знам чега после Купа... Као и други, он ће добити простор да се припреми да спреман дочека завршницу плеј-офа, што нам је и најважније", додао је тренер Звезде.

Радоњић је нагласио да је значај сутрашњег меча добро познат свима.

"Овде се за дерби живи и живи се од дербија. Јасно је зашто је тако и зашто ће увек да буде тако, без обзира на све утакмице које се играју мимо дуела Звезде и Партизана... Мотив имамо и излишно је причати о томе у дуелу против Партизана".

На констатацију да досадашњи резултат и све урађено ове сезоне ставља Звезду у улогу фаворита, тренер црвено-белих одговара...

"Могу да кажем оно што се увек говори када су дербији у питању, да се ту поставља питање има ли фаворита, јер се много пута догађало да победи екипа која по неким параметрима има мање шансе. У овом тренутку имамо жељу и јасан циљ да савладамо Партизан, а рекао сам и који су разлози да тако размишљам и надам се да ће се то и десити".

Упитан за расподелу минутаже свим играчима на гостовању у Суботици, Радоњић је одговорио да ће из кола у коло радити оно што сматра да је најбоље за тим.

"Мислим да сама чињеница да играмо против Партизана довољно говори о томе да ће приступ бити максималан. Можемо да причамо како ће то да се сагледа кроз одређене параметре, али мислим да то није кључна ствар. Нити ћемо се бавити тим стварима, нити ћемо размишљати о томе".

Сутрашњи меч Звезде и Партизана биће њихов 255. међусобни дуел, а 140. првенствени.

Јовић уз екипу после дербија

Радоњић и даље неће моћи да рачуна на Стефана Јовића, који је "наставио да ради по плану” после прегледа у Минхену.

"Надам се да ће после Партизана почети да тренира са екипом, што би било добро", рекао је Радоњић.

Улазница нема

Улазница предстојећи за "вечити" дерби неће бити пуштене у слободну продају.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар