Radonjić: Nekad pobijedi i tim s manjim šansama!

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, podsetio je u najavi košarkaškog derbija (utorak, 20) da je dobro poznato šta nose utakmice protiv Partizana.

Košarka 24.04.2017 | 20:15
Radonjić: Nekad pobijedi i tim s manjim šansama!
"Utakmica ima rezultatski značaj, bez obzira na to što je drugo kolo. Imamo jasan cilj da pobedimo Partizan, nadam se da će se to i desiti", rekao je Radonjić.

Radonjić je naveo da je izlišno govoriti o motivu pred duel sa Partizanom.

"Ovde se živi za derbi i od derbija. Jasno je zašto je to tako i zašto će uvek da bude tako, bez obzira na sve utakmice koje se igraju mimo tih duela. Postavlja se pitanje da li uopšte ima favorita. Mnogo puta se dešavalo da pobedi ekipa koja ima manje šanse", rekao je Radonjić.

On je rekao da se u derbiju zaboravlja sve što je bilo tokom sezone, pobede, porazi i forma.

Branko Lazić će biti u timu, pošto je propustio duel u prvom kolu prvenstva protiv Spartaka u Subotici.

"Lazić ima problema, ali ne onakvih kako se to predstavilo. On će zbog potrošnje dobiti prostora u jednom trenutku. Najvažnije nam je da spremni dočekamo završnicu Superlige.

Radonjić je istakao da neće unapred da razmišlja o raspodeli minuta, već će "kroz utakmice raditi ono za šta smatra da je najbolje za tim".

Već u drugom kolu Superlige - "večiti derbi".

U utorak, samo četiri dana posle prvih utakmica domaćeg prvenstva, šampion i vicešampion istrčaće na teren, jedan naspram drugog, pred kamerama TV Arena sport.

Crvena zvezda mts sutra od 20 časova biće domaćin Partizanu, u njihovom četvrtom međusobnom meču ove sezone. Trener crveno-belih naglasio je u najavi derbija da taj duel nosi takmičarsku težinu, bez obzira na to što dolazi u ranoj fazi Superlige.

"Značajno je reći da, bez obzira na to što je drugo kolo, ovaj meč ima rezultatski značaj, s obzirom na to da je u pitanju Superliga i sve što znamo iz iskustva kada je ta liga u pitanju. Sa tog stanovišta treba poći. Na to, kao što se dobro zna, treba dodati i specifičnost derbija, utakmice uoči koje se zaboravlja sve šta je bilo tokom sezone, sve parametre, poraze, pobede, formu... Obe ekipe ulaze u meč sa željom da izvuku maksimum i da iskoriste situaciju da savladaju najvećeg rivala", izjavio je Radonjić na konferenciji za novinare u hali "Aleksandar Nikolić".

Radonjić je potvrdio da Stefan Jović neće igrati u utorak i nagovestio da bi plejmejker posle derbija mogao da počne da trenira sa ekipom. Takođe, rekao je da će Branko Lazić biti u sastavu posle "preskočenog" gostovanja Spartaku.

"U situaciji smo da nastupamo bez Jovića. On je bio u Minhenu na pregledu, a posle toga je nastavio sa planiranim radom. Nadam se da će posle Partizana početi da radi na treninzima sa ekipom. Lazić je propustio meč u Subotici, ima određenu problematiku, ne onakvu kakvom se predstavilo, da je bilo injekcija i ne znam čega posle Kupa... Kao i drugi, on će dobiti prostor da se pripremi da spreman dočeka završnicu plej-ofa, što nam je i najvažnije", dodao je trener Zvezde.

Radonjić je naglasio da je značaj sutrašnjeg meča dobro poznat svima.

"Ovde se za derbi živi i živi se od derbija. Jasno je zašto je tako i zašto će uvek da bude tako, bez obzira na sve utakmice koje se igraju mimo duela Zvezde i Partizana... Motiv imamo i izlišno je pričati o tome u duelu protiv Partizana".

Na konstataciju da dosadašnji rezultat i sve urađeno ove sezone stavlja Zvezdu u ulogu favorita, trener crveno-belih odgovara...

"Mogu da kažem ono što se uvek govori kada su derbiji u pitanju, da se tu postavlja pitanje ima li favorita, jer se mnogo puta događalo da pobedi ekipa koja po nekim parametrima ima manje šanse. U ovom trenutku imamo želju i jasan cilj da savladamo Partizan, a rekao sam i koji su razlozi da tako razmišljam i nadam se da će se to i desiti".

Upitan za raspodelu minutaže svim igračima na gostovanju u Subotici, Radonjić je odgovorio da će iz kola u kolo raditi ono što smatra da je najbolje za tim.

"Mislim da sama činjenica da igramo protiv Partizana dovoljno govori o tome da će pristup biti maksimalan. Možemo da pričamo kako će to da se sagleda kroz određene parametre, ali mislim da to nije ključna stvar. Niti ćemo se baviti tim stvarima, niti ćemo razmišljati o tome".

Sutrašnji meč Zvezde i Partizana biće njihov 255. međusobni duel, a 140. prvenstveni.

Jović uz ekipu posle derbija

Radonjić i dalje neće moći da računa na Stefana Jovića, koji je "nastavio da radi po planu” posle pregleda u Minhenu.

"Nadam se da će posle Partizana početi da trenira sa ekipom, što bi bilo dobro", rekao je Radonjić.

Ulaznica nema

Ulaznica predstojeći za "večiti" derbi neće biti puštene u slobodnu prodaju.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar