Џикић: Звезда је добар тим, има успјешну сезону...

Александар Џикић, тренер кошаркаша Партизана, скромно је најавио дерби са Црвеном звездом, који се игра у уторак (20 сати) у хали "Александар Николић".

Кошарка 24.04.2017 | 19:15
Џикић: Звезда је добар тим, има успјешну сезону...
Кошаркаши Партизана су победом против Вршца почели сезону у Суперлиги Србије и сада се спремају за први дерби са Црвеном звездом "на њеном терену".

"Звезда има предност домаћег терена, у нашим сусретима то има посебну тежину. Они су добар тим, имају успешну сезону", било је све што је Џикић рекао за клупски сајт.

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана састаће се сутра четврти пут у сезони. После два меча у АБА лиги и финалу Купа Радивоја Кораћа, одмериће први пут снаге у домаћој Суперлиги.

Црвена звезда условно ће бити домаћин у другом колу домаћег шампионата у дворани "Александар Николић".

"Звезда има предност домаћег терена, у нашим сусретима то има посебну тежину. Они су добар тим, имају успешну сезону", рекао је тренер Партизана Александар Џикић пред "вечити дерби".

Партизан је уз много муке добио први меч Суперлиге против Вршца (86:76), а после победе која је уследила након фуриозне серије и преокрета у финишу меча, у свлачионици црно-белих било је доста напето.

Црвена звезда је на старту убедљиво славила против Спартака у Суботици (89:54) у најквалитетнијем домаћем такмичењу.

Црвено-бели имају и бољи скор ове сезоне у међусобним дуелима - 2:1. У АБА лиги Партизан и Звезда су славили по једном, а у борби за титулу Купа Србије у Нишу бољи су били изабраници Дејана Радоњића.

Утакмица другог кола Суперлиге Црвена звезда - Партизан на програму је сутра од 20 часова у дворани "Александар Николић", уз директан ТВ пренос на Арени спорт.

Меч ће судити Милија Војиновић (Нови Сад), Александар Глишић (Београд) и Урош Николић (Београд).

У досадашњем току сезоне, тимови су се два пута састајали у регионалној Јадранској лиги када су забележили по једну победу. Партизан и Звезда су одиграли и меч у финалу домаћег Купа Радивоја Кораћа, а црвено-бели су и ту тријумфовали.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар