Džikić: Zvezda je dobar tim, ima uspješnu sezonu...

Aleksandar Džikić, trener košarkaša Partizana, skromno je najavio derbi sa Crvenom zvezdom, koji se igra u utorak (20 sati) u hali "Aleksandar Nikolić".

Košarka 24.04.2017 | 19:15
Džikić: Zvezda je dobar tim, ima uspješnu sezonu...
Košarkaši Partizana su pobedom protiv Vršca počeli sezonu u Superligi Srbije i sada se spremaju za prvi derbi sa Crvenom zvezdom "na njenom terenu".

"Zvezda ima prednost domaćeg terena, u našim susretima to ima posebnu težinu. Oni su dobar tim, imaju uspešnu sezonu", bilo je sve što je Džikić rekao za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaće se sutra četvrti put u sezoni. Posle dva meča u ABA ligi i finalu Kupa Radivoja Koraća, odmeriće prvi put snage u domaćoj Superligi.

Crvena zvezda uslovno će biti domaćin u drugom kolu domaćeg šampionata u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Zvezda ima prednost domaćeg terena, u našim susretima to ima posebnu težinu. Oni su dobar tim, imaju uspešnu sezonu", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić pred "večiti derbi".

Partizan je uz mnogo muke dobio prvi meč Superlige protiv Vršca (86:76), a posle pobede koja je usledila nakon furiozne serije i preokreta u finišu meča, u svlačionici crno-belih bilo je dosta napeto.

Crvena zvezda je na startu ubedljivo slavila protiv Spartaka u Subotici (89:54) u najkvalitetnijem domaćem takmičenju.

Crveno-beli imaju i bolji skor ove sezone u međusobnim duelima - 2:1. U ABA ligi Partizan i Zvezda su slavili po jednom, a u borbi za titulu Kupa Srbije u Nišu bolji su bili izabranici Dejana Radonjića.

Utakmica drugog kola Superlige Crvena zvezda - Partizan na programu je sutra od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", uz direktan TV prenos na Areni sport.

Meč će suditi Milija Vojinović (Novi Sad), Aleksandar Glišić (Beograd) i Uroš Nikolić (Beograd).

U dosadašnjem toku sezone, timovi su se dva puta sastajali u regionalnoj Jadranskoj ligi kada su zabeležili po jednu pobedu. Partizan i Zvezda su odigrali i meč u finalu domaćeg Kupa Radivoja Koraća, a crveno-beli su i tu trijumfovali.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar