Трагедија на Алонсовој картинг стази!

Дечак стар 11 година настрадао је у превртању картинг возила на стази у власништву Меклареновог возача. Десетогодишњи Шпанац Гонсало Басурто погинуо је за викенд на тренингу пред трку Астурија картинг шампионата на кружној стази Фернандо Алонсо.  Због трагедије упитно је и Алонсово учешће у Инди 500 такмичењу наредног месеца!

Остали спортови 24.04.2017 | 21:15
Трагедија на Алонсовој картинг стази!
Шпанска аутомобилистичка федерација обавестила је јавност да се на картинг стази Фернанда Алонса у суботу догодила трагедија.  Алонсо је с тим у вези данас обавештен да је дечак стар 11 година подлегао повредама задобијеним приликом превртања картинга на писти у северној Шпанији.

Медији шииром Шпаније преносе да су напори лекара у борби за живот младог Гонзала Мовилабили узалудни. Шпанска аутомобилистичка федерација с тим у вези наводи да се врши истрага поводом несреће.

“Уништила ме је вест о смрти дечака. Ово је један од најтужнијих дана”, написао је Алонсона свом Твитер налогу, а најављено је да ће двоструки шампион Формуле 1 због свега размотрити и одлуку о свом учешћу у Инди 500 такмичењу.

Информацију је у недељу потврдила шпанска Краљевска федерација мото-спорта.

Дечак је погинуо након што се сударио са другим картингом. Асошијетед прес преноси да се његов картинг преврнуо и пао на њега током вожње, а званично саопштење федерације не открива како је до незгоде дошло.

Одведен је у болницу у граду Љанера одакле је пребачен у Централну универзитетску болницу Астуријаса у Овиједу и где је подлегао повредама.

Федерација у свом саопштењу каже да се инцидент истражује у сарадњи са другим организацијама из исте области спорта. Саучешће је путем Твитера изразио и возач Формуле 1 Фернандо Алонсо по коме стаза носи име.

"Пробудио сам се у зору једног од најтужнијих дана. Сломљен. Велики загрљај Гонзаловој породици и свима у картингу" написао је Алонсо.

Стаза Фернандо Алонсо је у употреби од 2015. године а трка у којој је требало да Гонзало учествује је после његове погибије отказана.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар