Tragedija na Alonsovoj karting stazi!

Dečak star 11 godina nastradao je u prevrtanju karting vozila na stazi u vlasništvu Meklarenovog vozača. Desetogodišnji Španac Gonsalo Basurto poginuo je za vikend na treningu pred trku Asturija karting šampionata na kružnoj stazi Fernando Alonso.  Zbog tragedije upitno je i Alonsovo učešće u Indi 500 takmičenju narednog meseca!

Ostali sportovi 24.04.2017 | 21:15
Tragedija na Alonsovoj karting stazi!
Španska automobilistička federacija obavestila je javnost da se na karting stazi Fernanda Alonsa u subotu dogodila tragedija.  Alonso je s tim u vezi danas obavešten da je dečak star 11 godina podlegao povredama zadobijenim prilikom prevrtanja kartinga na pisti u severnoj Španiji.

Mediji šiirom Španije prenose da su napori lekara u borbi za život mladog Gonzala Movilabili uzaludni. Španska automobilistička federacija s tim u vezi navodi da se vrši istraga povodom nesreće.

“Uništila me je vest o smrti dečaka. Ovo je jedan od najtužnijih dana”, napisao je Alonsona svom Tviter nalogu, a najavljeno je da će dvostruki šampion Formule 1 zbog svega razmotriti i odluku o svom učešću u Indi 500 takmičenju.

Informaciju je u nedelju potvrdila španska Kraljevska federacija moto-sporta.

Dečak je poginuo nakon što se sudario sa drugim kartingom. Asošijeted pres prenosi da se njegov karting prevrnuo i pao na njega tokom vožnje, a zvanično saopštenje federacije ne otkriva kako je do nezgode došlo.

Odveden je u bolnicu u gradu Ljanera odakle je prebačen u Centralnu univerzitetsku bolnicu Asturijasa u Ovijedu i gde je podlegao povredama.

Federacija u svom saopštenju kaže da se incident istražuje u saradnji sa drugim organizacijama iz iste oblasti sporta. Saučešće je putem Tvitera izrazio i vozač Formule 1 Fernando Alonso po kome staza nosi ime.

"Probudio sam se u zoru jednog od najtužnijih dana. Slomljen. Veliki zagrljaj Gonzalovoj porodici i svima u kartingu" napisao je Alonso.

Staza Fernando Alonso je u upotrebi od 2015. godine a trka u kojoj je trebalo da Gonzalo učestvuje je posle njegove pogibije otkazana.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar