Милионски уговор за мемоаре

Бивши амерички председник Барак Обама одабрао је Чикаго за своје прво јавно појављивање од када је пре три месеца напустио дужност, а у том граду је својевремено и започео политичку каријеру.

Забава 24.04.2017 | 09:34
Милионски уговор за мемоаре
Очекује се да ће се после првог објављивања Обама и његова супруга Мишел чешће виђати у јавности, а већ су склопили и уговор за објављивање двоструких мемоара у вредности од 65 милиона долара, јавља Ројтерс.

Обама ће се састати са младим лидерима и промовисати организовање локалних заједница у кампусу Универзитета у Чикагу, у близини квартова у јужном делу Чикага, где је и сам био активиста и које му је било одскочна даска за два мандата у Белој кући, до избора Доналда Трампа.

Градоначелник Чикага Рам Емануел, који је био Обамин први шеф кабинета, истакао је да је поносан што је Обама одредио Чикаго за свој последњи говор као председник и први у периоду после председничког мандата.

„Мислим да то одражава његову емотивну и интелектуалну везаност за град који сматра својим домом“, наводи Емануел, преноси Ројтерс.

Чикаго је одређен и као место где ће бити Обамина председничка библиотека.

Обама ће, како се очекује, идућег месеца ићи у Берлин где ће се састати са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

РТС
фото:интернет
 

 
 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бендек Обмана

24.04.2017 19:20

Када је могао да добије Нобелову награду за ,,мир,,нека му додјеле и за књизевност.

ОДГОВОРИТЕ