Milionski ugovor za memoare

Bivši američki predsednik Barak Obama odabrao je Čikago za svoje prvo javno pojavljivanje od kada je pre tri meseca napustio dužnost, a u tom gradu je svojevremeno i započeo političku karijeru.

Zabava 24.04.2017 | 09:34
Milionski ugovor za memoare
Očekuje se da će se posle prvog objavljivanja Obama i njegova supruga Mišel češće viđati u javnosti, a već su sklopili i ugovor za objavljivanje dvostrukih memoara u vrednosti od 65 miliona dolara, javlja Rojters.

Obama će se sastati sa mladim liderima i promovisati organizovanje lokalnih zajednica u kampusu Univerziteta u Čikagu, u blizini kvartova u južnom delu Čikaga, gde je i sam bio aktivista i koje mu je bilo odskočna daska za dva mandata u Beloj kući, do izbora Donalda Trampa.

Gradonačelnik Čikaga Ram Emanuel, koji je bio Obamin prvi šef kabineta, istakao je da je ponosan što je Obama odredio Čikago za svoj poslednji govor kao predsednik i prvi u periodu posle predsedničkog mandata.

„Mislim da to odražava njegovu emotivnu i intelektualnu vezanost za grad koji smatra svojim domom“, navodi Emanuel, prenosi Rojters.

Čikago je određen i kao mesto gde će biti Obamina predsednička biblioteka.

Obama će, kako se očekuje, idućeg meseca ići u Berlin gde će se sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

RTS
foto:internet
 

 
 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bendek Obmana

24.04.2017 19:20

Kada je mogao da dobije Nobelovu nagradu za ,,mir,,neka mu dodjele i za knjizevnost.

ODGOVORITE