Парламентарци БиХ у Стразбуру

Делегација Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПСВЕ) учествоваће у раду прољетног дијела редовног годишњег засједања ПССЕ, које почиње данас у Стразбуру.

Босна и Херцеговина 24.04.2017 | 07:41
Парламентарци БиХ у Стразбуру
Други дио редовног годишњег засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе, на којем ће учествовати чланови делегације БиХ Младен Босић, Борјана Кришто, Сенад Шепић, Дамир Арнаут и Милица Марковић, биће посвећен различитим темама из области заштите људских права и демократије у земљама чланицама Савјета Европе.

Како је најављено, од сутра па до 28. априла у Стразбуру ће бити разматрано функционисање демократских институција у Турској, као и стање људских права у региону, Сјеверног Кавказа.

Биће расправљано и о извјештајима о заштити жена избјеглица од насиља на полној основи, заштити права родитеља и дјеце који припадају националним мањинама те о Извјештају о активностима комесара Савјета Европе за људска права у прошлој години.  

По најавама организатора, учесницима прољетног засједања ПСВЕ обратиће се министар спољних послова Кипра и предсједавајући Комитета министара Савјета Европе Иоаннис Касоулидес, као и предсједник Грчке Прокопис Павлопоулос, саопштено је из ПСБиХ.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар