Parlamentarci BiH u Strazburu

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSVE) učestvovaće u radu proljetnog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSSE, koje počinje danas u Strazburu.

Bosna i Hercegovina 24.04.2017 | 07:41
Parlamentarci BiH u Strazburu
Drugi dio redovnog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, na kojem će učestvovati članovi delegacije BiH Mladen Bosić, Borjana Krišto, Senad Šepić, Damir Arnaut i Milica Marković, biće posvećen različitim temama iz oblasti zaštite ljudskih prava i demokratije u zemljama članicama Savjeta Evrope.

Kako je najavljeno, od sutra pa do 28. aprila u Strazburu će biti razmatrano funkcionisanje demokratskih institucija u Turskoj, kao i stanje ljudskih prava u regionu, Sjevernog Kavkaza.

Biće raspravljano i o izvještajima o zaštiti žena izbjeglica od nasilja na polnoj osnovi, zaštiti prava roditelja i djece koji pripadaju nacionalnim manjinama te o Izvještaju o aktivnostima komesara Savjeta Evrope za ljudska prava u prošloj godini.  

Po najavama organizatora, učesnicima proljetnog zasjedanja PSVE obratiće se ministar spoljnih poslova Kipra i predsjedavajući Komiteta ministara Savjeta Evrope Ioannis Kasoulides, kao i predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos, saopšteno je iz PSBiH.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar