''Ел класико'': Месијев пост, Реалова титула или Барсина част?!

Фудбалери Барселоне и Реал Мадрида од 20 сати и 45 минута на стадиону 'Сантјаго Бернабеу' играју 173. међусобни првенствени меч.

Фудбал 23.04.2017 | 16:30
''Ел класико'': Месијев пост, Реалова титула или Барсина част?!
Реал има три бода предности у односу на Барсу и утакмицу мање, а овај меч може да одлучи шампиона Шпаније.

У Ла Лиги уколико две екипе имају исти број бодова гледа се међусобни скор, па би Каталонци у случају тријумфа чекали само један кикс највећег ривала да преузму прву позицију.

После испадања у Лиги шампиона, Барселона је у игри за домаће трофеје Купа Краља и Примере.

Реми са Јувентусом на Камп Ноу најсвежији је резултат Блаугране после кога се опростила од полуфинала ЛШ, а пораз од Реала би вероватно значио и опроштај од титуле првака Шпаније.

Тренер Реала Зинедин Зидан рекао је да у утакмици нема фаворита и да је најважније да његови играчи од старта играју одлучно и чврсто. Испадање Барсе из Лиге шампиона би могло да буде замка у коју тим не сме да упадне.

Његов колега са клупе Барселоне, Луис Енрике је рекао да ће Барселона остати доследна свом стилу игре и да нема бољег места да се победи него на 'Бернабеуу'.

Барселона ће на терен стадиона Сантјаго Бернабеу изаћи без свог најбржег играча, Нејмара. Нејмар издржава суспензију о којој се спекулисало још пре петнаестак дана због саркастичног аплаудирања четвртом судији на утакмици Барсе са Малагом.

Клуб је објавио да Нејмар уопште неће ићи са тимом. Његов изостанак тренер ривала је прокоментарисао као нешто на шта не може да утиче.

"Не знам да ли ће да игра. То није моја брига јер не одлучујем о томе. Ми играмо против Барселоне и то је све што је важно" рекао је Зидан.

Најбољи стрелац у историји Ел Класика Лионел Меси (21 гол) ће имати прилику да повећа број постигнутих голова у фудбалским окршајима са Реалом. Међутим, Месијев "пост" против тима из Мадрида траје пуне три године, јер је последњи гол против Мадриђана дао 23. марта 2014. године.

Осим Нејмара, за Барселону неће играти ни Рафиња, Матје и Видал, а на терен се у екипи Барселоне враћа Арда Туран. У протколу Реала се налази и Гарет Бејл.

Реал пред меч са Барсом има 75 бодова, а Барселона 72. Класико је меч 33. кола и тим који победи до друге половине маја и последњег звиждука у 38. колу мора да сачува предност да би дошао до титуле.

Разлика је што је Реал још увек у игри и за титулу првака Европе, а Барса се потпуно окреће домаћим такмичењима до септембра и следеће сезоне у Лиги шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар