''El klasiko'': Mesijev post, Realova titula ili Barsina čast?!

Fudbaleri Barselone i Real Madrida od 20 sati i 45 minuta na stadionu 'Santjago Bernabeu' igraju 173. međusobni prvenstveni meč.

Fudbal 23.04.2017 | 16:30
''El klasiko'': Mesijev post, Realova titula ili Barsina čast?!
Real ima tri boda prednosti u odnosu na Barsu i utakmicu manje, a ovaj meč može da odluči šampiona Španije.

U La Ligi ukoliko dve ekipe imaju isti broj bodova gleda se međusobni skor, pa bi Katalonci u slučaju trijumfa čekali samo jedan kiks najvećeg rivala da preuzmu prvu poziciju.

Posle ispadanja u Ligi šampiona, Barselona je u igri za domaće trofeje Kupa Kralja i Primere.

Remi sa Juventusom na Kamp Nou najsvežiji je rezultat Blaugrane posle koga se oprostila od polufinala LŠ, a poraz od Reala bi verovatno značio i oproštaj od titule prvaka Španije.

Trener Reala Zinedin Zidan rekao je da u utakmici nema favorita i da je najvažnije da njegovi igrači od starta igraju odlučno i čvrsto. Ispadanje Barse iz Lige šampiona bi moglo da bude zamka u koju tim ne sme da upadne.

Njegov kolega sa klupe Barselone, Luis Enrike je rekao da će Barselona ostati dosledna svom stilu igre i da nema boljeg mesta da se pobedi nego na 'Bernabeuu'.

Barselona će na teren stadiona Santjago Bernabeu izaći bez svog najbržeg igrača, Nejmara. Nejmar izdržava suspenziju o kojoj se spekulisalo još pre petnaestak dana zbog sarkastičnog aplaudiranja četvrtom sudiji na utakmici Barse sa Malagom.

Klub je objavio da Nejmar uopšte neće ići sa timom. Njegov izostanak trener rivala je prokomentarisao kao nešto na šta ne može da utiče.

"Ne znam da li će da igra. To nije moja briga jer ne odlučujem o tome. Mi igramo protiv Barselone i to je sve što je važno" rekao je Zidan.

Najbolji strelac u istoriji El Klasika Lionel Mesi (21 gol) će imati priliku da poveća broj postignutih golova u fudbalskim okršajima sa Realom. Međutim, Mesijev "post" protiv tima iz Madrida traje pune tri godine, jer je poslednji gol protiv Madriđana dao 23. marta 2014. godine.

Osim Nejmara, za Barselonu neće igrati ni Rafinja, Matje i Vidal, a na teren se u ekipi Barselone vraća Arda Turan. U protkolu Reala se nalazi i Garet Bejl.

Real pred meč sa Barsom ima 75 bodova, a Barselona 72. Klasiko je meč 33. kola i tim koji pobedi do druge polovine maja i poslednjeg zvižduka u 38. kolu mora da sačuva prednost da bi došao do titule.

Razlika je što je Real još uvek u igri i za titulu prvaka Evrope, a Barsa se potpuno okreće domaćim takmičenjima do septembra i sledeće sezone u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar