Обрадовић: Новак нек потражи савет од Федерера!

Некадашњи селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић рекао је за Блиц да би Новак Ђоковић могао од Швајцарца да потражи савет, како би се вратио на врх.

Тенис 24.04.2017 | 22:15
Обрадовић: Новак нек потражи савет од Федерера!
Федерер је у јануару са 36 година освојио Аустралиан Опен и има рецепт за дуго трајање на АТП туру.

Са друге стране, Новак је од почетка године освојио свега 695 бодова, тек седмина броја бодова које је освојио у истом периоду прошле године (4.350)

"Ако је Швајцарац у 36. години успео да се врати у топ 10 играча и освоји Аустралијан Опен, не видим разлог због ког Новак не би могао поново да буде најбољи на свету. Можда би Ђоковићу било корисно да разговара са Швајцарцем. Познају се дуго и пријатељи су, па Роџер сигурно може да му да користан савет", каже Обрадовић.

Обрадовић не верује да ће најбољем српском тенисеру приватни план и проширење породице помоћи у повратку на место број 1.

"Дај Боже да му рођење другог детета помогне да се врати на прво место, али не мислим да форхенди и бекхенди имају било какве везе са тим", додаје селектор екипе која је 2010. освојила салатару.

Прекид сарадње са Борисом Бекером не би требало да је разлог нешто лошијих партија јер је уз Ђоковића Марјан Вајда који га је и довео на прво место 2011. године.

Обрадовић је истакао да су играчи сада посебно мотивисани против Ђоковића, а да би наставио да их побеђује наш тенисер мора да врати старе рутине које је имао.

"С друге стране, наш ас јесте мотивисан, али ми се на тренутке чини да му се мотиви померају. Не пружа максимум, долази до пада сервиса и елемената у игри код којих никада није имао проблем" навео је бивши селектор.

Поновио је Ђоковићеве речи да сваки спортиста има успоне и падове и констатовао да ће се светски број 2 поново укључити у борбу за трон на светској ранг листи тенисера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар