Obradović: Novak nek potraži savet od Federera!

Nekadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je za Blic da bi Novak Đoković mogao od Švajcarca da potraži savet, kako bi se vratio na vrh.

Tenis 24.04.2017 | 22:15
Obradović: Novak nek potraži savet od Federera!
Federer je u januaru sa 36 godina osvojio Australian Open i ima recept za dugo trajanje na ATP turu.

Sa druge strane, Novak je od početka godine osvojio svega 695 bodova, tek sedmina broja bodova koje je osvojio u istom periodu prošle godine (4.350)

"Ako je Švajcarac u 36. godini uspeo da se vrati u top 10 igrača i osvoji Australijan Open, ne vidim razlog zbog kog Novak ne bi mogao ponovo da bude najbolji na svetu. Možda bi Đokoviću bilo korisno da razgovara sa Švajcarcem. Poznaju se dugo i prijatelji su, pa Rodžer sigurno može da mu da koristan savet", kaže Obradović.

Obradović ne veruje da će najboljem srpskom teniseru privatni plan i proširenje porodice pomoći u povratku na mesto broj 1.

"Daj Bože da mu rođenje drugog deteta pomogne da se vrati na prvo mesto, ali ne mislim da forhendi i bekhendi imaju bilo kakve veze sa tim", dodaje selektor ekipe koja je 2010. osvojila salataru.

Prekid saradnje sa Borisom Bekerom ne bi trebalo da je razlog nešto lošijih partija jer je uz Đokovića Marjan Vajda koji ga je i doveo na prvo mesto 2011. godine.

Obradović je istakao da su igrači sada posebno motivisani protiv Đokovića, a da bi nastavio da ih pobeđuje naš teniser mora da vrati stare rutine koje je imao.

"S druge strane, naš as jeste motivisan, ali mi se na trenutke čini da mu se motivi pomeraju. Ne pruža maksimum, dolazi do pada servisa i elemenata u igri kod kojih nikada nije imao problem" naveo je bivši selektor.

Ponovio je Đokovićeve reči da svaki sportista ima uspone i padove i konstatovao da će se svetski broj 2 ponovo uključiti u borbu za tron na svetskoj rang listi tenisera.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar