Енглези преотимају Боаћија Звезди?!

Имају ли црвено-бели разлога да буду забринути?

Фудбал 24.04.2017 | 21:30
Енглези преотимају Боаћија Звезди?!
Црвена звезда могла би изненада да остане без Ричмонда Боаћија, много пре него што је то прописано договором са италијанском Латином из које Ганац стигао на 18-месечну позајмицу! 

Ако је веровати медијима са севера Енглеске, иначе добро упућеним у дешавања у клубовима из тих крајева, Боаћи је мети Сандерленда. Црне мачке ће тешко успети да изборе опстанак у Премијер лиги - за првим изнад црте заостају 12 бодова - и очигледно су већ кренули у спремање екипе за Чемпионшип. Њих први наспадач Џермејн Дефо у уговору има клаузулу да истог момента када клуб испадне из лиге постаје слободан; Аничебеуистиче уговор; Јанузај се враћа у Манчестер Јунајтед; агент Фабија Боринија тврди да је неизбежно да његов клијент на лето потражи нови клуб...

Јасно је, дакле, да Дејвид Мојес мора експресно у потрагу за новим офанзивним играчима, значајно јефтинијим од постојећих, а Боаћи се са тог аспекта уклапа у Сандерлендове планове. Да постоји одређена доза озбиљности у свему сведоче информације са Острва које кажу да су Мојесови сарадници у уторак били на Маракани и уживо гледали највећи српски дерби. Не наводи се какве су утиске понели из Београда, али с обзиром да је некадашњи нападач Јувентуса постигао гол, претпоставићемо да су имали шта позитивно да запишу у своје тефтере.     

Енглези су објаснили какав је тренутни статус Ричмонда Боаћија, да за Звезду игра као позајмљени играч Латине, те да ће, уколико жели да га купи, Сандерленд морати да постигне договор са оба клуба око раскида претходног договора. А имајући у виду како је започео своју каријеру и црвено-белом дресу, наш најтрофејнији клуб се сигурно неће лако сложити са тим... 

Боаћи је на 10 досадашњих утакмица за Црвену звезду постигао седам голова и уписао једну асистенцију. Његова откупна клаузула износи 1.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар