Englezi preotimaju Boaćija Zvezdi?!

Imaju li crveno-beli razloga da budu zabrinuti?

Fudbal 24.04.2017 | 21:30
Englezi preotimaju Boaćija Zvezdi?!
Crvena zvezda mogla bi iznenada da ostane bez Ričmonda Boaćija, mnogo pre nego što je to propisano dogovorom sa italijanskom Latinom iz koje Ganac stigao na 18-mesečnu pozajmicu! 

Ako je verovati medijima sa severa Engleske, inače dobro upućenim u dešavanja u klubovima iz tih krajeva, Boaći je meti Sanderlenda. Crne mačke će teško uspeti da izbore opstanak u Premijer ligi - za prvim iznad crte zaostaju 12 bodova - i očigledno su već krenuli u spremanje ekipe za Čempionšip. Njih prvi naspadač Džermejn Defo u ugovoru ima klauzulu da istog momenta kada klub ispadne iz lige postaje slobodan; Aničebeuističe ugovor; Januzaj se vraća u Mančester Junajted; agent Fabija Borinija tvrdi da je neizbežno da njegov klijent na leto potraži novi klub...

Jasno je, dakle, da Dejvid Mojes mora ekspresno u potragu za novim ofanzivnim igračima, značajno jeftinijim od postojećih, a Boaći se sa tog aspekta uklapa u Sanderlendove planove. Da postoji određena doza ozbiljnosti u svemu svedoče informacije sa Ostrva koje kažu da su Mojesovi saradnici u utorak bili na Marakani i uživo gledali najveći srpski derbi. Ne navodi se kakve su utiske poneli iz Beograda, ali s obzirom da je nekadašnji napadač Juventusa postigao gol, pretpostavićemo da su imali šta pozitivno da zapišu u svoje teftere.     

Englezi su objasnili kakav je trenutni status Ričmonda Boaćija, da za Zvezdu igra kao pozajmljeni igrač Latine, te da će, ukoliko želi da ga kupi, Sanderlend morati da postigne dogovor sa oba kluba oko raskida prethodnog dogovora. A imajući u vidu kako je započeo svoju karijeru i crveno-belom dresu, naš najtrofejniji klub se sigurno neće lako složiti sa tim... 

Boaći je na 10 dosadašnjih utakmica za Crvenu zvezdu postigao sedam golova i upisao jednu asistenciju. Njegova otkupna klauzula iznosi 1.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar