Срамота! "Пола Мађар, пола усташа - скандал и шовинизам"!

Руководство фудбалског клуба Војводина напустило је стадион Партизана током утакмице између два тима.

Фудбал 23.04.2017 | 08:00
Срамота! "Пола Мађар, пола усташа - скандал и шовинизам"!
Руководство новосадског клуба напустило је Хумску због увредљивог скандирања једног дела домаће публике на рачун навијача Војводине.

Фудбалери Војводине изгубили су данас у Београду од Партизана са 1:0 у 32. колу Супер лиге Србије.

"Руководство Војводине обавештава спортску јавност и своје навијаче да је током данашње дерби утакмице другог кола плеј-офа Суперлиге Србије против Партизана демонстративно напустило стадион у Београду у 69. минуту меча, услед скандалозног, шовинистичког и нажалост, по ко зна који пут поновљеног 'навијања' једног дела навијача домаћег тима", наводи се у саопштењу Војводине.

Судија Милорад Мажић је накратко прекинуо меч средином другог полувремена због увредљивог скандирања навијача Партизана.

"Песма у којој се навијачи једног од најстаријих клубова у Србији називају 'пола Мађарима, пола усташама', због које је утакмица и овога пута с првом била прекинута, осим што је о Србији и српском фудбалу још једном послала срамну и ружну слику у свет, приказала је и елементарно незнање 'навијача' који су је певали о фудбалском клубу Војводина. Навијачи Војводине долазе из Републике Србије и као такви су данас били изложени нечему чега се стиди свако цивилизовано друштво", додаје се.

Својим демонстративним одласком са утакмице руководство Војводине је, како се истиче, заузело "принципијелан став да не пристаје на толеранцију злоупотребе спорта зарад ширења деструктивних идеја и јавног вређања навијача Војводине".

"Истовремено, изражавамо пуну подршку нашим играчима, који су и у таквом амбијенту данас играли фудбал и који су, упркос свему, до краја меча приказали спортски дух и достојанство какво приличи 'старој дами' српског фудбала", додаје се у саопштењу.

Фудбалски клуб Војводина је апеловао и затражио од "читаве фудбалске Србије" да заједно учине све што могу како би шовинизам и примитивизам заувек искоренили са стадиона и како би фудбал заштитили од свега што превазилази границе здравог и спортског ривалства.

Војводина и Партизан одиграће нови меч већ у среду, у полуфиналу Купа Србије у Новом Саду.

"Истовремено, позивамо наше навијаче да у среду, од 19 часова, дођу на стадион Карађорђе, и помогну фудбалерима Војводине у борби за нови пехар у Купу Србије и поново искључиво спортски навијају за свој тим, како и приличи навијачима клуба који је прославио више од века постојања", закључује се у саопштењу Војводине.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Додо

23.04.2017 07:15

Али нема у Србији "цивилизирано" па могу певат шта им воља.

ОДГОВОРИТЕ