Sramota! "Pola Mađar, pola ustaša - skandal i šovinizam"!

Rukovodstvo fudbalskog kluba Vojvodina napustilo je stadion Partizana tokom utakmice između dva tima.

Fudbal 23.04.2017 | 08:00
Sramota! "Pola Mađar, pola ustaša - skandal i šovinizam"!
Rukovodstvo novosadskog kluba napustilo je Humsku zbog uvredljivog skandiranja jednog dela domaće publike na račun navijača Vojvodine.

Fudbaleri Vojvodine izgubili su danas u Beogradu od Partizana sa 1:0 u 32. kolu Super lige Srbije.

"Rukovodstvo Vojvodine obaveštava sportsku javnost i svoje navijače da je tokom današnje derbi utakmice drugog kola plej-ofa Superlige Srbije protiv Partizana demonstrativno napustilo stadion u Beogradu u 69. minutu meča, usled skandaloznog, šovinističkog i nažalost, po ko zna koji put ponovljenog 'navijanja' jednog dela navijača domaćeg tima", navodi se u saopštenju Vojvodine.

Sudija Milorad Mažić je nakratko prekinuo meč sredinom drugog poluvremena zbog uvredljivog skandiranja navijača Partizana.

"Pesma u kojoj se navijači jednog od najstarijih klubova u Srbiji nazivaju 'pola Mađarima, pola ustašama', zbog koje je utakmica i ovoga puta s prvom bila prekinuta, osim što je o Srbiji i srpskom fudbalu još jednom poslala sramnu i ružnu sliku u svet, prikazala je i elementarno neznanje 'navijača' koji su je pevali o fudbalskom klubu Vojvodina. Navijači Vojvodine dolaze iz Republike Srbije i kao takvi su danas bili izloženi nečemu čega se stidi svako civilizovano društvo", dodaje se.

Svojim demonstrativnim odlaskom sa utakmice rukovodstvo Vojvodine je, kako se ističe, zauzelo "principijelan stav da ne pristaje na toleranciju zloupotrebe sporta zarad širenja destruktivnih ideja i javnog vređanja navijača Vojvodine".

"Istovremeno, izražavamo punu podršku našim igračima, koji su i u takvom ambijentu danas igrali fudbal i koji su, uprkos svemu, do kraja meča prikazali sportski duh i dostojanstvo kakvo priliči 'staroj dami' srpskog fudbala", dodaje se u saopštenju.

Fudbalski klub Vojvodina je apelovao i zatražio od "čitave fudbalske Srbije" da zajedno učine sve što mogu kako bi šovinizam i primitivizam zauvek iskorenili sa stadiona i kako bi fudbal zaštitili od svega što prevazilazi granice zdravog i sportskog rivalstva.

Vojvodina i Partizan odigraće novi meč već u sredu, u polufinalu Kupa Srbije u Novom Sadu.

"Istovremeno, pozivamo naše navijače da u sredu, od 19 časova, dođu na stadion Karađorđe, i pomognu fudbalerima Vojvodine u borbi za novi pehar u Kupu Srbije i ponovo isključivo sportski navijaju za svoj tim, kako i priliči navijačima kluba koji je proslavio više od veka postojanja", zaključuje se u saopštenju Vojvodine.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dodo

23.04.2017 07:15

Ali nema u Srbiji "civilizirano" pa mogu pevat šta im volja.

ODGOVORITE