ПОР: ''Лавови'' зауставили ''Орлове'' на путу ка титули!

Дечко звани профит - пуни касу Бенфике, а доноси и титуле! У великом лисабонском дербију Бенфика евроголом Линделефа освојила бод (1:1) на стадиону "Жозе Алвеладе".

Фудбал 22.04.2017 | 23:45
ПОР: ''Лавови'' зауставили ''Орлове'' на путу ка титули!
Ако се неко питао зашто овај момак вреди 40.000.000 евра и зашто га тражи Манчестер Јунајтед, ваљда му је вечерас то постало јасно. Не само што је непрелазни стуб у одбрани Бенфике, Виктор Линделеф је и човек одлуке. И уколико лисабонски Орлови освоје четврту везану титулу националног шампиона, биће то само захваљујући његовом евроголу.

А он никако није био планиран. Играо се 66. минут градског дербија у престоници Португалије, после досуђеног прекршаја у мору мајстора у црвеним дрсовима лопту је дохватио један од најмлађих на терену. Мудро је Швеђанин одмерио где стоји Руи Патрисио, одапео стрелу са око 25 метара и сместио лопту у горњи десни угао гола Спортинга.

Важан погодак за коначних 1:1 вероватно и за нову шампионску титулу славног португалског клуба.

Само тврдокорни навијачи Порта знају колико их је заболео овај еврогол. До тог тренутка Бенфика се суочавала са поразом, првим после шест утакмица, који би омогућио Змајевима да сутра увече победом над Фаренсеом стигну лидера на врху табеле. 

Али, тако није мислио Линделеф, који је одлучио да промени судбину Бенфике и омогући саиграчима нову радост. Дуго је Бенфика тражила своју игру, али мора се рећи да је Спортинг гризао јако од самог почетка. Кренуло је као из снова за домаћине јер је голман Бенфике Едерсон несмотрено скривио најстрожу казну коју је после пет минута Адријен Силва претворио у вођство.

Једину праву акцију у том првом полувремену Бенфика је извела у последњем минуту, али је Патрисио зауставио солидан шут Алекса Грималда. Други део почео је приликом за Баса Доста који није успео да продужи голгетерску серију на овом мечу, али је Спортинг имао среће када је његов голман зауставио шут Митроглуа у 61. минуту. Тај детаљ био је увод у изједначујући гол Линделефа, а после тог детаља Бенфика је "удавила" утакмицу и мирно привела дерби крају.

Ремијем је одмакла Порту на четири бода разлике, па исто толико кола пре краја има ту малу предност на табели у трци за титулу. Љубомир Фејса је солидно одиграо читав меч за лисабонске Орлове, а овим бодом приближио се 10. узастопној титули у каријери и ореолу најтрофејнијег активног српског фудбалера.

Андрија Живковић преседео је читав меч на клупи за резерве Бенфике, али се после меча радовао боду.

ПОРТУГАЛИЈА, Примеира - 30. коло

Петак:
Рио Аве - Арука 3:0 (2:0)
/Жубал 41, Кровиновић 45, Тарантини 57/

Субота:
Маритимо - Белененсеш 3:0 (1:0)
/Силва 9, 60, Патрик 76/

Тондела - Насионал 2:0 (0:0)
/Жаилсон 63. пенал, Осорио 76/

Ешторил - Сетубал 3:0 (2:0)
/Клебер 12. пенал, Карлињос 41, Едуардо 82/

Спортинг - Бенфика 1:1 (1:0)
/Адријен Силва 5. пенал - Линделеф 66/

Недеља:
17.00: Фереира - Брага
19.00: Гимараеш - Боависта
21.15: Порто - Фаренсе

Понедељак:
21.00: Мореиренсе - Шавеш

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар