POR: ''Lavovi'' zaustavili ''Orlove'' na putu ka tituli!

Dečko zvani profit - puni kasu Benfike, a donosi i titule! U velikom lisabonskom derbiju Benfika evrogolom Lindelefa osvojila bod (1:1) na stadionu "Žoze Alvelade".

Fudbal 22.04.2017 | 23:45
POR: ''Lavovi'' zaustavili ''Orlove'' na putu ka tituli!
Ako se neko pitao zašto ovaj momak vredi 40.000.000 evra i zašto ga traži Mančester Junajted, valjda mu je večeras to postalo jasno. Ne samo što je neprelazni stub u odbrani Benfike, Viktor Lindelef je i čovek odluke. I ukoliko lisabonski Orlovi osvoje četvrtu vezanu titulu nacionalnog šampiona, biće to samo zahvaljujući njegovom evrogolu.

A on nikako nije bio planiran. Igrao se 66. minut gradskog derbija u prestonici Portugalije, posle dosuđenog prekršaja u moru majstora u crvenim drsovima loptu je dohvatio jedan od najmlađih na terenu. Mudro je Šveđanin odmerio gde stoji Rui Patrisio, odapeo strelu sa oko 25 metara i smestio loptu u gornji desni ugao gola Sportinga.

Važan pogodak za konačnih 1:1 verovatno i za novu šampionsku titulu slavnog portugalskog kluba.

Samo tvrdokorni navijači Porta znaju koliko ih je zaboleo ovaj evrogol. Do tog trenutka Benfika se suočavala sa porazom, prvim posle šest utakmica, koji bi omogućio Zmajevima da sutra uveče pobedom nad Farenseom stignu lidera na vrhu tabele. 

Ali, tako nije mislio Lindelef, koji je odlučio da promeni sudbinu Benfike i omogući saigračima novu radost. Dugo je Benfika tražila svoju igru, ali mora se reći da je Sporting grizao jako od samog početka. Krenulo je kao iz snova za domaćine jer je golman Benfike Ederson nesmotreno skrivio najstrožu kaznu koju je posle pet minuta Adrijen Silva pretvorio u vođstvo.

Jedinu pravu akciju u tom prvom poluvremenu Benfika je izvela u poslednjem minutu, ali je Patrisio zaustavio solidan šut Aleksa Grimalda. Drugi deo počeo je prilikom za Basa Dosta koji nije uspeo da produži golgetersku seriju na ovom meču, ali je Sporting imao sreće kada je njegov golman zaustavio šut Mitroglua u 61. minutu. Taj detalj bio je uvod u izjednačujući gol Lindelefa, a posle tog detalja Benfika je "udavila" utakmicu i mirno privela derbi kraju.

Remijem je odmakla Portu na četiri boda razlike, pa isto toliko kola pre kraja ima tu malu prednost na tabeli u trci za titulu. Ljubomir Fejsa je solidno odigrao čitav meč za lisabonske Orlove, a ovim bodom približio se 10. uzastopnoj tituli u karijeri i oreolu najtrofejnijeg aktivnog srpskog fudbalera.

Andrija Živković presedeo je čitav meč na klupi za rezerve Benfike, ali se posle meča radovao bodu.

PORTUGALIJA, Primeira - 30. kolo

Petak:
Rio Ave - Aruka 3:0 (2:0)
/Žubal 41, Krovinović 45, Tarantini 57/

Subota:
Maritimo - Belenenseš 3:0 (1:0)
/Silva 9, 60, Patrik 76/

Tondela - Nasional 2:0 (0:0)
/Žailson 63. penal, Osorio 76/

Eštoril - Setubal 3:0 (2:0)
/Kleber 12. penal, Karlinjos 41, Eduardo 82/

Sporting - Benfika 1:1 (1:0)
/Adrijen Silva 5. penal - Lindelef 66/

Nedelja:
17.00: Fereira - Braga
19.00: Gimaraeš - Boavista
21.15: Porto - Farense

Ponedeljak:
21.00: Moreirense - Šaveš

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar