Бањалука угодно мјесто за све

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је вечерас на свечаној академији, поводом Дана града, да град улаже напоре на стабилизацији јавних финансија и да је намјера да се ове године изгради нова топлана, инвестиционе вриједности 30 милиона КМ.

Република Српска 22.04.2017 | 21:52
Бањалука угодно мјесто за све
Он је нагласио да међу циљевима градске администрације спада и повећање запослености, те да је с тим циљем и улагање од милион КМ у пословну зону да би била отворена нова радна мјеста. 

"Циљ нам је ефикасна и рационална јавна услуга која треба грађанима, јер то очекују и заслужују. Циљ нам је да Бањалука буде угодно мјесто за живот, за најмлађе, за омладину и њихове породице", навео је Радојичић. 

Он је рекао и да се Бањалука кандидовала за европску пријестоницу културе 2024. године, што значи да ће нову стратегију развоја културе и знатно интензивирање културног живота у граду. 

Радојичић је истакао да се захваљујући Влади и предсједнику Републике Српске, те јавним републичким предузећима очекује завршетак капиталних пројеката као што су ауто-пут Бањалука-Прњавор, клинички центар и други битни пројекти. 

"Циљ нам је да Бањалука буде отворен и укључен град са јасним правцима развој", рекао је Радојичић. 



На свечаној академији додијељена су признања и награде, гдје су, према ранијој одлуци Скупштине града, "Златни грб града Бањалука" добили Краљевина Шпанија и кошаркашка репрезентативка Србије Саша Чађо. 

Награду "Плакета града Бањалука" добило је 14 појединаца и колектива за остварене резултате. 

Свечаној академији присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, потпредсједници и министри у Влади Српске, посланици и делегати у Парламентарној скупштини БиХ, министар спољних послова БиХ Игор Црнадак, те бројни представници културног, јавног и политичког живота града и Републике. 

(Срна)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Драгутин

22.04.2017 20:06

Ви ћете ускоро постати град џамија,ако се овако настави.Обнављате џамије које су Турци саградили кад су БиХ држали под окупацијом?У Београду је Карађорђе срушио све џамије које је окупатор Турска изградио, оставио само једну као историјски споменик музеј,да буде сведок турске окупације,кад је ослободио Београд...Дал су Срби по Турској некад правили цркве.И ко су ти Турци да нама насилно овде граде објекте своје религијске заједнице и да нам намећу своју веру?На шта то личи?Ако су Срби срушили некад џамије то није никакав грех јер их Срби нису ни изградили него Турци без питања на туђој земљи.Зар није тако реците праведни и поштени људи???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Драгутине

23.04.2017 04:44

Ех мој Драгутине, , видим ти по екавици одакле типкаш.Овдје уопште није било ријечи о џамијама,а ти си се ухватио баш тога, ничим изазван.Због таквих и настају проблеми, који не поштују другу вјеру и њихове обичаје.Али такав је твој склоп.

Name

Босфор

23.04.2017 07:58

Ово је заиста тачно без обзира што са данашње тачке гледишта изгледа богохулно. Другим ријечима Турци су били окупатори и градили своје богомоље на туђој земљи. Како би било поново Аја Софију у Истамбулу претворити у оношто је првобитно била - цркву?

Name

Драгутин

23.04.2017 08:46

Шта да поштујем веру коју су ми Турци поробљивачи насилно наметнули, и због које ме и НАТО рајх бомбардовао???

Name

Клосару политикантски

22.04.2017 20:12

Ста би с насим фабрикама? Ста је са дугом бањалуке који сте створили? Крајиску љепотицу сте претворили у гомиле бетона. Ста је с отетим замљистем пољопривредне сколе? Итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијагноза

23.04.2017 02:04

Сизофренија, задњи стадијум, хитно терапију узети. То показује вас карактер

Name

Хм

23.04.2017 09:00

"Дијагноза", ти прицас о карактеру?

Name

Диносаурус

22.04.2017 20:12

Ма дивно..досли диносауруси и град дао ЈП.Аквана да их води тј..одрзава...какви сисносауруси и водени парк имају везе...ваљда то треба да одрзава и води бригу туристицка организација града бањалука ил бански двор..ал Аквана...без везе...пропаст це диносауруси ко и аквана ..бит це надувани сауруси...хехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгутине

22.04.2017 21:21

Пуши га, болесник....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

23.04.2017 08:42

Исламски верниче,јел вас тако уче у џамији да комуницирате са онима који нису исте вере?

Name

Семберац

22.04.2017 21:31

Људи моји па незнам ста висе да се коментарисе кад је до сад све вец рецено. Пропаст зива сваки дан а јос горе слиједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако Је

23.04.2017 12:27

То је болна реалност

Name

Нада

23.04.2017 07:36

Угодна је за тајкуне, а за остале , куку њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монте Негрин

23.04.2017 07:52

Који је ђилкош и подрепаш овај ђетић. Не може и не смије да не помене Бају 'заслужног' за развој Бања Луке, а сви знамо да је Баја све што се могло одвукао у Лакташе. Али мафијашка спрега је и даље чврста. 20-годишња пљачка и уништавање града од стране СНСД секте је непоправљива, џаба сва ова свита и свјетла позорнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адзенда

23.04.2017 16:40

Тако је.

Name

Власт у БЛ

23.04.2017 09:11

Исто као дати дјетету без возачке да вам вози ауто. Мозе по селу, али погледајте како Стручњаци уредјују саобраћај! На мање 20 метара од семафора постављају зебре, семафор код Сирана у 16 х блокира транзит етц. На Старој аутобусној станици која је сад паркинг као овце по ливади ходају пјешаци. Ако је паркинг , пјесаци имају тротоар. Треба неко да згази некога. Али имамо стручњаке који боље знају. Излазе ли на улице да виде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добронамјерни

23.04.2017 10:00

Ал' су зато семафори усклађени и сложени. Сложени к'о рогови у врећи. А могли би лијепо отићи у СА и питати како то код њих баш усклађено функционише. Рекли би људи, упутили и помогли, дали савјет. Од Баш Чаршије кад кренеш, до Илиџе стигнеш, а да ни једном пред семафором не застанеш. Како то..??!!

Name

Бањалуцанка

23.04.2017 11:58

Град је запустен задњих 5 година. Улице и тротоари пуни рупа и локава, зелене поврсине нестају а од обецаног градског архитекте ни помена висе. Помињали сте и пејзазног... Како је лијепо звуцало! Градонацелник "културолог" довео диносаурусе који су неприустиви просјецној породици. Засто нисте излозбу поклонили суградјанима у склопу кампање за пријестолницу културе када сте толико галантни са насим новцем! За Васу информацију, увазени градонацелнице, клизалисте у центру Стокхолма је бесплатно. Изидјите из насег атара па цете видјети (ако зелите да видите) ста је урбано становање и да је Бањалука претворена у бетонску махалу. Зеленило је постало луксуз. Назалост!

Name

магловито и прохладно

23.04.2017 11:54

Бањалука је Игору свакако угодна са његовом платом од 5000КМ а и жена му има 3000. Он већ 15 година продаје маглу а она ни то.

ОДГОВОРИТЕ