Banjaluka ugodno mjesto za sve

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je večeras na svečanoj akademiji, povodom Dana grada, da grad ulaže napore na stabilizaciji javnih finansija i da je namjera da se ove godine izgradi nova toplana, investicione vrijednosti 30 miliona KM.

Republika Srpska 22.04.2017 | 21:52
Banjaluka ugodno mjesto za sve
On je naglasio da među ciljevima gradske administracije spada i povećanje zaposlenosti, te da je s tim ciljem i ulaganje od milion KM u poslovnu zonu da bi bila otvorena nova radna mjesta. 

"Cilj nam je efikasna i racionalna javna usluga koja treba građanima, jer to očekuju i zaslužuju. Cilj nam je da Banjaluka bude ugodno mjesto za život, za najmlađe, za omladinu i njihove porodice", naveo je Radojičić. 

On je rekao i da se Banjaluka kandidovala za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, što znači da će novu strategiju razvoja kulture i znatno intenziviranje kulturnog života u gradu. 

Radojičić je istakao da se zahvaljujući Vladi i predsjedniku Republike Srpske, te javnim republičkim preduzećima očekuje završetak kapitalnih projekata kao što su auto-put Banjaluka-Prnjavor, klinički centar i drugi bitni projekti. 

"Cilj nam je da Banjaluka bude otvoren i uključen grad sa jasnim pravcima razvoj", rekao je Radojičić. 



Na svečanoj akademiji dodijeljena su priznanja i nagrade, gdje su, prema ranijoj odluci Skupštine grada, "Zlatni grb grada Banjaluka" dobili Kraljevina Španija i košarkaška reprezentativka Srbije Saša Čađo. 

Nagradu "Plaketa grada Banjaluka" dobilo je 14 pojedinaca i kolektiva za ostvarene rezultate. 

Svečanoj akademiji prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, potpredsjednici i ministri u Vladi Srpske, poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, te brojni predstavnici kulturnog, javnog i političkog života grada i Republike. 

(Srna)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Dragutin

22.04.2017 20:06

Vi ćete uskoro postati grad džamija,ako se ovako nastavi.Obnavljate džamije koje su Turci sagradili kad su BiH držali pod okupacijom?U Beogradu je Karađorđe srušio sve džamije koje je okupator Turska izgradio, ostavio samo jednu kao istorijski spomenik muzej,da bude svedok turske okupacije,kad je oslobodio Beograd...Dal su Srbi po Turskoj nekad pravili crkve.I ko su ti Turci da nama nasilno ovde grade objekte svoje religijske zajednice i da nam nameću svoju veru?Na šta to liči?Ako su Srbi srušili nekad džamije to nije nikakav greh jer ih Srbi nisu ni izgradili nego Turci bez pitanja na tuđoj zemlji.Zar nije tako recite pravedni i pošteni ljudi???

ODGOVORITE
Name

re Dragutine

23.04.2017 04:44

Eh moj Dragutine, , vidim ti po ekavici odakle tipkaš.Ovdje uopšte nije bilo riječi o džamijama,a ti si se uhvatio baš toga, ničim izazvan.Zbog takvih i nastaju problemi, koji ne poštuju drugu vjeru i njihove običaje.Ali takav je tvoj sklop.

Name

Bosfor

23.04.2017 07:58

Ovo je zaista tačno bez obzira što sa današnje tačke gledišta izgleda bogohulno. Drugim riječima Turci su bili okupatori i gradili svoje bogomolje na tuđoj zemlji. Kako bi bilo ponovo Aja Sofiju u Istambulu pretvoriti u onošto je prvobitno bila - crkvu?

Name

Dragutin

23.04.2017 08:46

Šta da poštujem veru koju su mi Turci porobljivači nasilno nametnuli, i zbog koje me i NATO rajh bombardovao???

Name

Klosaru politikantski

22.04.2017 20:12

Sta bi s nasim fabrikama? Sta je sa dugom banjaluke koji ste stvorili? Krajisku ljepoticu ste pretvorili u gomile betona. Sta je s otetim zamljistem poljoprivredne skole? Itd itd

ODGOVORITE
Name

dijagnoza

23.04.2017 02:04

Sizofrenija, zadnji stadijum, hitno terapiju uzeti. To pokazuje vas karakter

Name

Hm

23.04.2017 09:00

"Dijagnoza", ti pricas o karakteru?

Name

Dinosaurus

22.04.2017 20:12

Ma divno..dosli dinosaurusi i grad dao JP.Akvana da ih vodi tj..odrzava...kakvi sisnosaurusi i vodeni park imaju veze...valjda to treba da odrzava i vodi brigu turisticka organizacija grada banjaluka il banski dvor..al Akvana...bez veze...propast ce dinosaurusi ko i akvana ..bit ce naduvani saurusi...hehehe

ODGOVORITE
Name

dragutine

22.04.2017 21:21

Puši ga, bolesnik....

ODGOVORITE
Name

Dragutin

23.04.2017 08:42

Islamski verniče,jel vas tako uče u džamiji da komunicirate sa onima koji nisu iste vere?

Name

Semberac

22.04.2017 21:31

Ljudi moji pa neznam sta vise da se komentarise kad je do sad sve vec receno. Propast ziva svaki dan a jos gore slijedi.

ODGOVORITE
Name

Tako Je

23.04.2017 12:27

To je bolna realnost

Name

Nada

23.04.2017 07:36

Ugodna je za tajkune, a za ostale , kuku njima.

ODGOVORITE
Name

Monte Negrin

23.04.2017 07:52

Koji je đilkoš i podrepaš ovaj đetić. Ne može i ne smije da ne pomene Baju 'zaslužnog' za razvoj Banja Luke, a svi znamo da je Baja sve što se moglo odvukao u Laktaše. Ali mafijaška sprega je i dalje čvrsta. 20-godišnja pljačka i uništavanje grada od strane SNSD sekte je nepopravljiva, džaba sva ova svita i svjetla pozornice.

ODGOVORITE
Name

adzenda

23.04.2017 16:40

Tako je.

Name

Vlast u BL

23.04.2017 09:11

Isto kao dati djetetu bez vozačke da vam vozi auto. Moze po selu, ali pogledajte kako Stručnjaci uredjuju saobraćaj! Na manje 20 metara od semafora postavljaju zebre, semafor kod Sirana u 16 h blokira tranzit etc. Na Staroj autobusnoj stanici koja je sad parking kao ovce po livadi hodaju pješaci. Ako je parking , pjesaci imaju trotoar. Treba neko da zgazi nekoga. Ali imamo stručnjake koji bolje znaju. Izlaze li na ulice da vide.

ODGOVORITE
Name

Dobronamjerni

23.04.2017 10:00

Al' su zato semafori usklađeni i složeni. Složeni k'o rogovi u vreći. A mogli bi lijepo otići u SA i pitati kako to kod njih baš usklađeno funkcioniše. Rekli bi ljudi, uputili i pomogli, dali savjet. Od Baš Čaršije kad kreneš, do Ilidže stigneš, a da ni jednom pred semaforom ne zastaneš. Kako to..??!!

Name

Banjalucanka

23.04.2017 11:58

Grad je zapusten zadnjih 5 godina. Ulice i trotoari puni rupa i lokava, zelene povrsine nestaju a od obecanog gradskog arhitekte ni pomena vise. Pominjali ste i pejzaznog... Kako je lijepo zvucalo! Gradonacelnik "kulturolog" doveo dinosauruse koji su nepriustivi prosjecnoj porodici. Zasto niste izlozbu poklonili sugradjanima u sklopu kampanje za prijestolnicu kulture kada ste toliko galantni sa nasim novcem! Za Vasu informaciju, uvazeni gradonacelnice, klizaliste u centru Stokholma je besplatno. Izidjite iz naseg atara pa cete vidjeti (ako zelite da vidite) sta je urbano stanovanje i da je Banjaluka pretvorena u betonsku mahalu. Zelenilo je postalo luksuz. Nazalost!

Name

maglovito i prohladno

23.04.2017 11:54

Banjaluka je Igoru svakako ugodna sa njegovom platom od 5000KM a i žena mu ima 3000. On već 15 godina prodaje maglu a ona ni to.

ODGOVORITE