ПЛ БиХ: Зрињском само бод у Тузли! Регоје за Челикову наду!

Актуелни првак Босне и Херцеговине, мостарски Зрињски ремизирао је против Слободе на „Тушњу“ - 0:0 у петом колу Лиге за шампиона.  Зенички Челик је поготком Бојана Регоје савладао Широки Бријег и осигурао вриједне бодове у трци за опстанком у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Фудбал 22.04.2017 | 20:50
ПЛ БиХ: Зрињском само бод у Тузли! Регоје за Челикову наду!
„Племићи“ су у Тузли од почетка показали да су стигли да освоје сва три бода, имали су много више од игре, много изразитих прилика за погодак од изабраника Владе Јагодића, али у суботу поподне првенствено Тони Јовић и Немања Билбија нису подесили нишанске справе, па је дуел окончан ремијем.

Колико су гости били доминантнији на „Тушњу“ најбоље илуструје податак да је седам минута прије краја утакмице Слобода упутила први ударац ка голу мостарске екипе.

С само једним бодом из Тузле, Зрињски је пружио прилику сарајевском Жељезничару да евентуалном побједом над Радником у недјељу преузме челну позицију на врху табеле.

Лига за шампиона 5.коло:

Слобода - Зрињски 0:0

недјеља

Сарајево - Крупа 17.00

Радник - Жељезничар 17.00

Табела: Зрињски (+1) 54, Жељезничар 52, Сарајево 49, Радник 39, Слобода (+1) 39, Крупа 36

Зенички Челик је поготком Бојана Регоје савладао Широки Бријег и осигурао вриједне бодове у трци за опстанком у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Одлука на „Билином пољу“ пала је већ у осмом минуту кад је Бојан Регоје погодио мрежу гостију са „Пецаре“ и подгријао наду да Зеничани могу да опстану у Лиги за опстанак.

Сарајевски Олимпик, који је већ практично у нижем рангу такмичења, изненадио је у Витезу и стигао до тријумфа резултатом 0:2.

Оба гола дјело су Аднана Османовића.

На бањалучком Градском стадиону у посљедњем мечу петог кола Лиге за опстанак Металеге из Јајца је ремизирао без голова против Младости из Добоја код Какња.

Лига за опстанак 5.коло:

Витез - Олимпик 0:2 (0:1)

/Османовић 33, 74/

Челик - Широки Бријег 1:0 (1:0)

/Регоје 8/

Металеге - Младост 0:0

Табела: Широки Бријег 35, Младост 32, Металеге 27, Витез 25, Челик 24, Олимпик 18

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар