PL BiH: Zrinjskom samo bod u Tuzli! Regoje za Čelikovu nadu!

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski remizirao je protiv Slobode na „Tušnju“ - 0:0 u petom kolu Lige za šampiona.  Zenički Čelik je pogotkom Bojana Regoje savladao Široki Brijeg i osigurao vrijedne bodove u trci za opstankom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Fudbal 22.04.2017 | 20:50
PL BiH: Zrinjskom samo bod u Tuzli! Regoje za Čelikovu nadu!
„Plemići“ su u Tuzli od početka pokazali da su stigli da osvoje sva tri boda, imali su mnogo više od igre, mnogo izrazitih prilika za pogodak od izabranika Vlade Jagodića, ali u subotu popodne prvenstveno Toni Jović i Nemanja Bilbija nisu podesili nišanske sprave, pa je duel okončan remijem.

Koliko su gosti bili dominantniji na „Tušnju“ najbolje ilustruje podatak da je sedam minuta prije kraja utakmice Sloboda uputila prvi udarac ka golu mostarske ekipe.

S samo jednim bodom iz Tuzle, Zrinjski je pružio priliku sarajevskom Željezničaru da eventualnom pobjedom nad Radnikom u nedjelju preuzme čelnu poziciju na vrhu tabele.

Liga za šampiona 5.kolo:

Sloboda - Zrinjski 0:0

nedjelja

Sarajevo - Krupa 17.00

Radnik - Željezničar 17.00

Tabela: Zrinjski (+1) 54, Željezničar 52, Sarajevo 49, Radnik 39, Sloboda (+1) 39, Krupa 36

Zenički Čelik je pogotkom Bojana Regoje savladao Široki Brijeg i osigurao vrijedne bodove u trci za opstankom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Odluka na „Bilinom polju“ pala je već u osmom minutu kad je Bojan Regoje pogodio mrežu gostiju sa „Pecare“ i podgrijao nadu da Zeničani mogu da opstanu u Ligi za opstanak.

Sarajevski Olimpik, koji je već praktično u nižem rangu takmičenja, iznenadio je u Vitezu i stigao do trijumfa rezultatom 0:2.

Oba gola djelo su Adnana Osmanovića.

Na banjalučkom Gradskom stadionu u posljednjem meču petog kola Lige za opstanak Metalege iz Jajca je remizirao bez golova protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Liga za opstanak 5.kolo:

Vitez - Olimpik 0:2 (0:1)

/Osmanović 33, 74/

Čelik - Široki Brijeg 1:0 (1:0)

/Regoje 8/

Metalege - Mladost 0:0

Tabela: Široki Brijeg 35, Mladost 32, Metalege 27, Vitez 25, Čelik 24, Olimpik 18

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar