Фарса уочи Ел Класика: Нејмар ће и КАЖЊЕН играти?!

Да ли ће Барса уврстити Бразилца у тим и коцкати се са још оштријом санкцијом?

Фудбал 23.04.2017 | 09:30
Фарса уочи Ел Класика: Нејмар ће и КАЖЊЕН играти?!
Дан уочи "Ел Класика", више се причало о Нејмару него о трци за титулу, у којој би сутрашњи меч могао да буде и одлучујући.

Нападач Барселоне кажњен је због искључења и ироничног аплаудирања судији током утакмице против Малаге, а та казна спречава га да наступи и на стадиону Реала.

Упркос, томе Каталонци и даље верују да би могао да заигра у Мадриду и не искључују могућност да га и уврсте у тим!

Како је дошло до тога?

Петак је био последњи дан када је наредна инстанца - Спортски трибунал Шпаније, могао да прихвати жалбу Барселоне. Каталонци су чекали буквално последњи тренутак састанка надлежне комисије да поднесу документацију, знајући да ће се њени чланови састати следећи пут тек следеће седмице.

Намера Барсе је била сасвим јасна - да не добије одговор пре утакмице и да тако створи "техничке услове" да Нејмар ипак заигра, с обзиром на то да изречена казна не би била дефинитивна.

Таквим тумачењем правила, Барселона жели да "заобиђе" или бар одложи већ донесену казну, али притом ризикује и оштрију санкцију.

"Спреман сам за утакмицу и са и без Нејмара. Клуб брани себе и фудбалера и то ми се чини коректним. Да ли ће он играти у недељу? Мораћете да сачекате утакмицу и видите", рекао је Луис Енрике.

Реал ће у недељни дерби ући као првопласирани, са три бода више и одиграном утакмицом мање од Барселоне, која је друга. Меч на "Сантјагу Бернабеуу" почеће у 20.45 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар