Farsa uoči El Klasika: Nejmar će i KAŽNJEN igrati?!

Da li će Barsa uvrstiti Brazilca u tim i kockati se sa još oštrijom sankcijom?

Fudbal 23.04.2017 | 09:30
Farsa uoči El Klasika: Nejmar će i KAŽNJEN igrati?!
Dan uoči "El Klasika", više se pričalo o Nejmaru nego o trci za titulu, u kojoj bi sutrašnji meč mogao da bude i odlučujući.

Napadač Barselone kažnjen je zbog isključenja i ironičnog aplaudiranja sudiji tokom utakmice protiv Malage, a ta kazna sprečava ga da nastupi i na stadionu Reala.

Uprkos, tome Katalonci i dalje veruju da bi mogao da zaigra u Madridu i ne isključuju mogućnost da ga i uvrste u tim!

Kako je došlo do toga?

Petak je bio poslednji dan kada je naredna instanca - Sportski tribunal Španije, mogao da prihvati žalbu Barselone. Katalonci su čekali bukvalno poslednji trenutak sastanka nadležne komisije da podnesu dokumentaciju, znajući da će se njeni članovi sastati sledeći put tek sledeće sedmice.

Namera Barse je bila sasvim jasna - da ne dobije odgovor pre utakmice i da tako stvori "tehničke uslove" da Nejmar ipak zaigra, s obzirom na to da izrečena kazna ne bi bila definitivna.

Takvim tumačenjem pravila, Barselona želi da "zaobiđe" ili bar odloži već donesenu kaznu, ali pritom rizikuje i oštriju sankciju.

"Spreman sam za utakmicu i sa i bez Nejmara. Klub brani sebe i fudbalera i to mi se čini korektnim. Da li će on igrati u nedelju? Moraćete da sačekate utakmicu i vidite", rekao je Luis Enrike.

Real će u nedeljni derbi ući kao prvoplasirani, sa tri boda više i odigranom utakmicom manje od Barselone, koja je druga. Meč na "Santjagu Bernabeuu" počeće u 20.45 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar