ТУР: Тај луди турски фудбал!

Две пенала у надокнади, аутогол, црвени картон и ништа од титуле за Ердоганов пројекат! Потпуно стресна утакмица фаворита и дављеника - 3:3!

Фудбал 22.04.2017 | 20:20
ТУР: Тај луди турски фудбал!
Тешко да на свету има првенства у коме се чешће дешавају „паранормалне“ појаве него што је то турско. Тамо су голови у надокнади редовна појава, пенали такође, црвени картони обашка, свега тога смо се нагледали у стресној завршници првог сусрета суботњег програма 28. кола Суперлиге. А у њему прави ролеркостер, шест голова, два пенала, аутогол, једно искључење и највероватније одлука о новом-старом шампиону.

Истанбул Башакшехир - за кога се већ месецима говори да је нека врста државног пројекта, јер се до висина уздигао под протекцијом премијера Реџепа Ердогана - освојио је само бод на гостовању дављенику Ризеу и тако заначајно смањио шансе да угорзи водећи Бешикташ. Чак пре делује да је екипа са Босфора изгубила два поена у мечу који се очекивало да рутнски добије - 3:3.

Истанбул ББ је без целог плена остао у лудој завршници. Чинило се да ће три бода припасти екипи тренера Авчија пошто је некадашњи репрезентативац Турске Емре Белозоглу у првом минуту надокнаде реализовао најстрожу казну, оправдано досуђену пошто је Словенац Финк ошамарио Италијана Наполеонија. Претходно су домаћи остали са десеторицом због искључења Нигеријца Едмовонија. Све је ишло на воденицу фаворита.

А онда... Голман Волкан Бобачан је буквално у завршним секундама саплео Мароканца Саданеа, да би резервиста Озгур Чек погодио за бод који Ризе може да погура ка опстанку.

Извесно је да је на тајн начин и уручио поклон Бешикташу, па ће актуелни првак уколико у понедељак савада Адану код куће побећи Истанбул Башакшехиру на седам бодова, шест кола пре краја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар