TUR: Taj ludi turski fudbal!

Dve penala u nadoknadi, autogol, crveni karton i ništa od titule za Erdoganov projekat! Potpuno stresna utakmica favorita i davljenika - 3:3!

Fudbal 22.04.2017 | 20:20
TUR: Taj ludi turski fudbal!
Teško da na svetu ima prvenstva u kome se češće dešavaju „paranormalne“ pojave nego što je to tursko. Tamo su golovi u nadoknadi redovna pojava, penali takođe, crveni kartoni obaška, svega toga smo se nagledali u stresnoj završnici prvog susreta subotnjeg programa 28. kola Superlige. A u njemu pravi rolerkoster, šest golova, dva penala, autogol, jedno isključenje i najverovatnije odluka o novom-starom šampionu.

Istanbul Bašakšehir - za koga se već mesecima govori da je neka vrsta državnog projekta, jer se do visina uzdigao pod protekcijom premijera Redžepa Erdogana - osvojio je samo bod na gostovanju davljeniku Rizeu i tako zanačajno smanjio šanse da ugorzi vodeći Bešiktaš. Čak pre deluje da je ekipa sa Bosfora izgubila dva poena u meču koji se očekivalo da rutnski dobije - 3:3.

Istanbul BB je bez celog plena ostao u ludoj završnici. Činilo se da će tri boda pripasti ekipi trenera Avčija pošto je nekadašnji reprezentativac Turske Emre Belozoglu u prvom minutu nadoknade realizovao najstrožu kaznu, opravdano dosuđenu pošto je Slovenac Fink ošamario Italijana Napoleonija. Prethodno su domaći ostali sa desetoricom zbog isključenja Nigerijca Edmovonija. Sve je išlo na vodenicu favorita.

A onda... Golman Volkan Bobačan je bukvalno u završnim sekundama sapleo Marokanca Sadanea, da bi rezervista Ozgur Ček pogodio za bod koji Rize može da pogura ka opstanku.

Izvesno je da je na tajn način i uručio poklon Bešiktašu, pa će aktuelni prvak ukoliko u ponedeljak savada Adanu kod kuće pobeći Istanbul Bašakšehiru na sedam bodova, šest kola pre kraja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar