О односима БиХ и Израела

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак састао се данас у Бањалуци са амбасадором Израела за Босну и Херцеговину Боазом Родкином.

Босна и Херцеговина 22.04.2017 | 19:16
О односима БиХ и Израела
Током састанка, Црнадак је рекао да је Босна и Херцеговина опредијељена за даље унапређење и оснаживање односа са Израелом, што је посебно потврђено недавном посјетом предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића Јерусалему, као и посјетама на министарском нивоу. Црнадак је пренио амбасадору да је ситуација са Представништвом Републике Српске у Израелу веома неугодна, али да се нада да неће утицати на односе Израела са БиХ, као ни на односе са Републиком Српском.

Црнадак је упознао највише функционере Републике Српске са озбиљношћу ставова Владе Израела о овом питању, те је изразио наду да ће, поред институција на нивоу БиХ, и институције Републике Српске урадити све што је потребно у оквиру својих надлежност, како би постојећи проблеми били превазиђени.

Током сусрета, Црнадак је посебно нагласио да је питање поштовања жртава холокауста од огромног значаја за БиХ, те да је висока делегација БиХ, на челу са предсједавајућим Предсједништва БиХ, недавно посјетила Музеј холокауста Јад Васем у Јерусалиму, како би одала почаст жртвама холокауста.

Црнадак ће 26. априла у Бриселу учествовати у раду велике конференције посвећене теми холокауста, гдје ће се обратити на отварању конференције, заједно са предсједником Европског парламента Антониом Тајанијем и амбасадором Израела при ЕУ Ронијем Лесхно-Yааром, о чему је такође обавијестио амбасадора Родкина.

Министар и амбасадор су заједнички  констатовали да ће се и у наредном периоду обострано наставити активности у циљу развоја билатералних односа БиХ и Израела у бројним областима.

(БН телевизија)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

борац

22.04.2017 17:26

Пусти то Ливне је нас заступник

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.04.2017 18:02

Баја и даље гура ко шароња!

Name

Хе хе хе

22.04.2017 18:45

Хе хе хе друг Црни је бог хе хе хе метар и зилет министар хе хе хе а богме и амбасадор метар и мисији к... хе хе хе

Name

?

22.04.2017 17:41

Какав је ово пицвајз био данас измедју Додика и овог амбасдора? Зна ли ико? Процитах на ртрс али не јасно је

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.04.2017 18:23

Баја и овај старац /95/ упорно покушавају заштити своју машину за прање пара, човјек прима плату 4000 КМ у РС и хвали се како је највише урадио за РС од свих...ко ту кога јбе ...није познато и дал* ће икада ико успјети доћи до праве истине...у сваком случају овај матори је себи направио културни центар и Хотел...па срби јебте се ...

Name

Агапе

22.04.2017 18:19

Па требало је пара за Агапе и слицне пројекте, па су се олацала непостојеца представниства. Само напријед ПДП. Показите како се музу паре од народа ид стране актуелне власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

22.04.2017 18:30

Невјероватно понасање Додика.....интерес српског народа је добар однос са Израелом а не са неким старим лоповом који сад измисља којекакве болести неби ли се извукао.....ово је црвена линија коју су владајуци пресли.....послије овог нема назад....предаједник мора поднијети оставку а са њим и Влада РС...ДОСТА ЈЕ БИЛО ЛУДИЛА! ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА ПРОТЕСТЕ И СМЈЕНУ БАНДЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

23.04.2017 05:26

ОСТАВИТЕ МИЛОКРАДА , ЈЕР НЕЋЕМО ЗНАТИ ЖИВЕТИ У БОЉЕМ...