O odnosima BiH i Izraela

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Izraela za Bosnu i Hercegovinu Boazom Rodkinom.

Bosna i Hercegovina 22.04.2017 | 19:16
O odnosima BiH i Izraela
Tokom sastanka, Crnadak je rekao da je Bosna i Hercegovina opredijeljena za dalje unapređenje i osnaživanje odnosa sa Izraelom, što je posebno potvrđeno nedavnom posjetom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića Jerusalemu, kao i posjetama na ministarskom nivou. Crnadak je prenio ambasadoru da je situacija sa Predstavništvom Republike Srpske u Izraelu veoma neugodna, ali da se nada da neće uticati na odnose Izraela sa BiH, kao ni na odnose sa Republikom Srpskom.

Crnadak je upoznao najviše funkcionere Republike Srpske sa ozbiljnošću stavova Vlade Izraela o ovom pitanju, te je izrazio nadu da će, pored institucija na nivou BiH, i institucije Republike Srpske uraditi sve što je potrebno u okviru svojih nadležnost, kako bi postojeći problemi bili prevaziđeni.

Tokom susreta, Crnadak je posebno naglasio da je pitanje poštovanja žrtava holokausta od ogromnog značaja za BiH, te da je visoka delegacija BiH, na čelu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, nedavno posjetila Muzej holokausta Jad Vasem u Jerusalimu, kako bi odala počast žrtvama holokausta.

Crnadak će 26. aprila u Briselu učestvovati u radu velike konferencije posvećene temi holokausta, gdje će se obratiti na otvaranju konferencije, zajedno sa predsjednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem i ambasadorom Izraela pri EU Ronijem Leshno-Yaarom, o čemu je takođe obavijestio ambasadora Rodkina.

Ministar i ambasador su zajednički  konstatovali da će se i u narednom periodu obostrano nastaviti aktivnosti u cilju razvoja bilateralnih odnosa BiH i Izraela u brojnim oblastima.

(BN televizija)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

borac

22.04.2017 17:26

Pusti to Livne je nas zastupnik

ODGOVORITE
Name

re

22.04.2017 18:02

Baja i dalje gura ko šaronja!

Name

He he he

22.04.2017 18:45

He he he drug Crni je bog he he he metar i zilet ministar he he he a bogme i ambasador metar i misiji k... he he he

Name

?

22.04.2017 17:41

Kakav je ovo picvajz bio danas izmedju Dodika i ovog ambasdora? Zna li iko? Procitah na rtrs ali ne jasno je

ODGOVORITE
Name

re

22.04.2017 18:23

Baja i ovaj starac /95/ uporno pokušavaju zaštiti svoju mašinu za pranje para, čovjek prima platu 4000 KM u RS i hvali se kako je najviše uradio za RS od svih...ko tu koga jbe ...nije poznato i dal* će ikada iko uspjeti doći do prave istine...u svakom slučaju ovaj matori je sebi napravio kulturni centar i Hotel...pa srbi jebte se ...

Name

Agape

22.04.2017 18:19

Pa trebalo je para za Agape i slicne projekte, pa su se olacala nepostojeca predstavnistva. Samo naprijed PDP. Pokazite kako se muzu pare od naroda id strane aktuelne vlasti.

ODGOVORITE
Name

Pravda

22.04.2017 18:30

Nevjerovatno ponasanje Dodika.....interes srpskog naroda je dobar odnos sa Izraelom a ne sa nekim starim lopovom koji sad izmislja kojekakve bolesti nebi li se izvukao.....ovo je crvena linija koju su vladajuci presli.....poslije ovog nema nazad....predajednik mora podnijeti ostavku a sa njim i Vlada RS...DOSTA JE BILO LUDILA! VRIJEME JE ZA PROTESTE I SMJENU BANDE!

ODGOVORITE
Name

MUNGOS

23.04.2017 05:26

OSTAVITE MILOKRADA , JER NEĆEMO ZNATI ŽIVETI U BOLJEM...