Карагер: Волио бих да сам играо са Видићем!

Бивши фудбалер Ливерпула Џејми Карагер открио је у својој колумни да му је жао што никада није играо заједно са Немањом Видићем, иконом Манчестер Јунајтеда.

Фудбал 23.04.2017 | 21:30
Карагер: Волио бих да сам играо са Видићем!
Познато је да су Редси пре ’Црвених ђавола’ желели да доведу српског фудбалера, али је Алекс Фергусон брже реаговао и бивши фудбалер Црвене звезде 2006. је уз Спартака из Москве прешао на Олд Трафорд.

"Волео бих да сам играо са Видићем. Умало и јесам. Рафа Бенитез је у децембру 2005. поверовао да га је 'потписао', али је Манчестер јунајтед 'ускочио' престигао Ливерпул", објаснио је бивши дефанзивац клува са Енфилда.

Карагер је потом и образложио због чега га сматрам једним од најбиљих дефанзиваца света.

"Видић је био један од најважнијих разлога због којег је Алекс Фергусон 2007. године изборио назад титулу од Жозеа Муриња", додао је бивши репрезентативац Енглеске.

Видић је током каријере бранио боје Црвене звезде, суботичког Спартака, Спартака из Москве, Манчестер Јунајтеда и Интера. У млађим категоријама је играо и за Јединство и Слободу из Ужица, поред 'црвено-белих'.

За репрезентацију је одиграо 56 утакмица и постигао два гола.

На Олд Трафорду је играо осам година,а у дресу ’Црвених ђавола’ пет пута је био шампион Енглеске, једном шампион Европе, а освојио је и три трофеја у Лига купу.

После 18 месеци проведених у Интеру, 2016. је одлучио да се пензионише у 35. години.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар