Karager: Volio bih da sam igrao sa Vidićem!

Bivši fudbaler Liverpula Džejmi Karager otkrio je u svojoj kolumni da mu je žao što nikada nije igrao zajedno sa Nemanjom Vidićem, ikonom Mančester Junajteda.

Fudbal 23.04.2017 | 21:30
Karager: Volio bih da sam igrao sa Vidićem!
Poznato je da su Redsi pre ’Crvenih đavola’ želeli da dovedu srpskog fudbalera, ali je Aleks Ferguson brže reagovao i bivši fudbaler Crvene zvezde 2006. je uz Spartaka iz Moskve prešao na Old Traford.

"Voleo bih da sam igrao sa Vidićem. Umalo i jesam. Rafa Benitez je u decembru 2005. poverovao da ga je 'potpisao', ali je Mančester junajted 'uskočio' prestigao Liverpul", objasnio je bivši defanzivac kluva sa Enfilda.

Karager je potom i obrazložio zbog čega ga smatram jednim od najbiljih defanzivaca sveta.

"Vidić je bio jedan od najvažnijih razloga zbog kojeg je Aleks Ferguson 2007. godine izborio nazad titulu od Žozea Murinja", dodao je bivši reprezentativac Engleske.

Vidić je tokom karijere branio boje Crvene zvezde, subotičkog Spartaka, Spartaka iz Moskve, Mančester Junajteda i Intera. U mlađim kategorijama je igrao i za Jedinstvo i Slobodu iz Užica, pored 'crveno-belih'.

Za reprezentaciju je odigrao 56 utakmica i postigao dva gola.

Na Old Trafordu je igrao osam godina,a u dresu ’Crvenih đavola’ pet puta je bio šampion Engleske, jednom šampion Evrope, a osvojio je i tri trofeja u Liga kupu.

Posle 18 meseci provedenih u Interu, 2016. je odlučio da se penzioniše u 35. godini.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar