Стипендије за 92 студента у Српцу

Начелник општине Србац Младјан Драгосављевић данас је на пригодној свечаности потписао уговоре о стипендирању са 92 студента ове општине за које је у општинском буџету, након двогодишњег прекисда, планирано 50. 000 конвертибилних марака.

Република Српска 22.04.2017 | 15:59
Стипендије за 92 студента у Српцу
Прве стипендије од по 100 марака већ наредне недјеље добиће 66 студената на висошколским установама који се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 14 студената који се не финаснсирају на овај начин, затим шест студената из категорије социјалног статуса, пет студената на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања.

Стипендију ће добити и ученик генерације у Центру средњих школа „Петар Кочић“ Србац Јована Татић.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности  општине Србац Марко Михољчић је нагласио да је и поред ограничених средстава за ову намјену  удовољено свим захтјевима студената који испуњавају услове, како би локална заједница бар дјелимично олакшала школовање, нарочито оних који су неоправдано били ускраћени за ову помоћ у протекле двије године због блокаде рада општинског парламента.



 „Наша је обавеза да младима стварамо услове за школовање и стручно оспособљавање, јер је улагање у њихово школовање најисплативија инвестиција. Нажалост, због тешке економске ситуације локална заједница није у могућности  да помогне више, али вјерујем да и ова скромна средства представљају значајну помоћ и њима и њихиовим родитељима“, рекао је  начелник Младјан Драгосављевић, који је студентима пожелио успјешно школовање.



„Више од стипендије вриједније је то што смо осјетили да локална заједница мисли о нама, а ми ћемо се потрудити да завршимо факултете и повратком у своју средину стечено знање преточимо у развој и напредак општине“, каже ученица генерације и будући правник  Јована Татић.



Њено мишљење дијели и старији колега, студент 4. године Правног факултета у Бањалуци, Славиша Сарић, који каже да ће  стипендија олакшати и њему и родитељима, без обзира на висину, те да треба бити свјестан тешког стања у друштву које ваља мијењати набоље.

(БН/С. К.)



  

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Комади

23.04.2017 08:17

Има добрих комада

ОДГОВОРИТЕ