Stipendije za 92 studenta u Srpcu

Načelnik opštine Srbac Mladjan Dragosavljević danas je na prigodnoj svečanosti potpisao ugovore o stipendiranju sa 92 studenta ove opštine za koje je u opštinskom budžetu, nakon dvogodišnjeg prekisda, planirano 50. 000 konvertibilnih maraka.

Republika Srpska 22.04.2017 | 15:59
Stipendije za 92 studenta u Srpcu
Prve stipendije od po 100 maraka već naredne nedjelje dobiće 66 studenata na visoškolskim ustanovama koji se finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije i 14 studenata koji se ne finasnsiraju na ovaj način, zatim šest studenata iz kategorije socijalnog statusa, pet studenata na master studijama po Bolonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu školovanja.

Stipendiju će dobiti i učenik generacije u Centru srednjih škola „Petar Kočić“ Srbac Jovana Tatić.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti  opštine Srbac Marko Miholjčić je naglasio da je i pored ograničenih sredstava za ovu namjenu  udovoljeno svim zahtjevima studenata koji ispunjavaju uslove, kako bi lokalna zajednica bar djelimično olakšala školovanje, naročito onih koji su neopravdano bili uskraćeni za ovu pomoć u protekle dvije godine zbog blokade rada opštinskog parlamenta.



 „Naša je obaveza da mladima stvaramo uslove za školovanje i stručno osposobljavanje, jer je ulaganje u njihovo školovanje najisplativija investicija. Nažalost, zbog teške ekonomske situacije lokalna zajednica nije u mogućnosti  da pomogne više, ali vjerujem da i ova skromna sredstva predstavljaju značajnu pomoć i njima i njihiovim roditeljima“, rekao je  načelnik Mladjan Dragosavljević, koji je studentima poželio uspješno školovanje.



„Više od stipendije vrijednije je to što smo osjetili da lokalna zajednica misli o nama, a mi ćemo se potruditi da završimo fakultete i povratkom u svoju sredinu stečeno znanje pretočimo u razvoj i napredak opštine“, kaže učenica generacije i budući pravnik  Jovana Tatić.



Njeno mišljenje dijeli i stariji kolega, student 4. godine Pravnog fakulteta u Banjaluci, Slaviša Sarić, koji kaže da će  stipendija olakšati i njemu i roditeljima, bez obzira na visinu, te da treba biti svjestan teškog stanja u društvu koje valja mijenjati nabolje.

(BN/S. K.)



  

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Komadi

23.04.2017 08:17

Ima dobrih komada

ODGOVORITE