БГ маратон: Побједе Оливере Јевтић и Кенијца Кипнгетича!

Оливера Јевтић и Кенијац Кипнгетич победници Београдског маратона! Све скупа трчало око 7. 000 људи.

Остали спортови 22.04.2017 | 13:45
БГ маратон: Побједе Оливере Јевтић и Кенијца Кипнгетича!
Београд оздвања у ритму табана док ударају у асфалт. Музика за уши Оливере Јевтић, да не помињемо све оне силне Кенијце који као да су васпитавани на маратонским тркама, па им оне просто припадају. Стивен Кипнгетич Катам и Оливера Јевтић памтиће 22. мај 2017. године као дан кад су постали победници Београдског маратона.

Кипнгетич Катам је стазу од 42 километра и 195 метара претрчао у времену од два сата, 21 минут и 11 секунди, иза себе је оставио нашег представника Дарка Живановића, док је трећи кроз циљ прошао још један Кенијац - Кенеди Кипруто Мајо.

Оливера Јевтић је била најбржа у женској конкуренцији и јубиларни 30. Београдски маратхон завршила у времену два сата, 37 минута и 59 секунди. Друго и треће место освојиле су Теодора Симовић (2:41,45) и Наташа Ћулафић (3:02,40).

"Пресрећна сам што сам после толико година победила, трећи пут у каријери, било је тешко. Теодора Симовић се сјајно држала, терала ме на бољи резултат. Хвала публици, све време ме је бодрила. Ово је најдража победа, прави "кам бек" на маратону. Ветар ме је омео да резултат буде бољи", рекла је Јевтићева новинарима.

Кад су полумаратони у питању, Македонац Дарио Ивановски био је најбржи међу мушкарцима пошто је деоницу од 21 километар истрчао у времену од сат времена и 10 минута. Друго и треће место заузели су српски такмичари Велимир Бојовић (1:10:40) и Марко Ранковић (1:11:56).

Атлетичарка из Црне Горе Слађана Перуновић другу годину заредом тријумфовала је у полумаратонској трци у Београду у женској конкуренцији. Перуновић је на 30. Београдском маратону славила у времену од 1 сат, 21 минут и 40 секунди. Друго место у трци на 21 километар заузела је Наталија Грац из Пољске резултатом 1:28:28, док је трећа Српкиња Александра Маринков 1:30:00.

"Драго ми је што сам одбранила титулу у Београду. Спремила сам се на прави начин, јер јурим норму за Светско првенство. Задовољна сам временом, а криво ми је што нисам имала јачу конкуренцију", рекла је Перуновић новинарима после трке.

Иначе, на 30. Београдском маратону трчало је више од 7.000 тркача. Све је почело јутрос од 10 сати испред цркве Светог Марка кад су знак за старт трке дали су легендарни асови, промотери претходних година, Роса Мота, Галина Чистјакова, Боб Бимон, Ласе Вирен, Мајк Пауел, Кевин Јанг и Хавијер Сотомајер. Непосредно после главне трке стартовала је и Трка задовољства у којој је учествовало 20.000 такмичара.

Овогодишњи маратон одржавао се под слоганом "Маратон спаја".

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар