Монако завршио страшно појачање за љето!

Бисер Андерлехта од 20. 000. 000! Договор постигнут у петак увече.

Фудбал 23.04.2017 | 19:30
Монако завршио страшно појачање за љето!
Монако не престаје да задивљује фудбалску Европе потезима које прави! Мада је ове сезоне Леонардо Жардим скројио страшан тим, достојан полуфинала Лиге шампиона и с најлепшим, нападачким стилом, Кнежеви су спремни да издоминирају на трансфер пијаци и током надолазећег лета.

Како јавља италијански трансфер гуру Ђанлука Ди Марцио, Монако је у петак касно увече договорио бомбастичан трансфер, а да притом није морао да искешира баснословне суме новца. На капијама Кнежевине је - Јури Тилеманс! У исто време, за потпис 19-годишњег Белгијанца извисио је Интер, који је такође претходних дана био озбиљно заинтересован. Али, Монако је био конкретнији. 

Момак кога тражи цела Европа синоћ је договорио све услове сарадње, пошто је претходно у друштву свог агента провео дан у сунцем окупаном Монаку. Сви француски медији тврде да је кући отишао с уговор у рукама, који би требало да траје бар до јуна 2022. године. Мада детаљи истог још нису познати, откривена је сума за коју ће Монако добити аутограм белгијског чуда од детета. Мада је Андерлехт тражио 25.000.000, француска нападачка сила успела је да издејствује трансфер за 20.000.000 европских новчаница. Али, у договору два клуба стоји и неколико бонус клаузула, које би Тилеманс могао да активира временом, па би Андерлехт тако додатно профитирао. 

Тилемансов долазак на лето практично значи да би клуб могао да напусти или искусни Жоао Мутињо, у кога Жардим има бескрајно поверење, или пак Тиемуе Бакајоко, који је на прагу трансфера у Челси. 

Монако прави страшну војску! Мада ће тешко успети да задржи све бисере које је ове сезоне скупио на једно место, Жардим и водећи људи клуба очигледно имају спремљен план како да губитке максимално покрију и наставе пројекат какав се дуго чека на Азурној обали. 

А Тилеманс је као створен за исти.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар