Monako završio strašno pojačanje za ljeto!

Biser Anderlehta od 20. 000. 000! Dogovor postignut u petak uveče.

Fudbal 23.04.2017 | 19:30
Monako završio strašno pojačanje za ljeto!
Monako ne prestaje da zadivljuje fudbalsku Evrope potezima koje pravi! Mada je ove sezone Leonardo Žardim skrojio strašan tim, dostojan polufinala Lige šampiona i s najlepšim, napadačkim stilom, Kneževi su spremni da izdominiraju na transfer pijaci i tokom nadolazećeg leta.

Kako javlja italijanski transfer guru Đanluka Di Marcio, Monako je u petak kasno uveče dogovorio bombastičan transfer, a da pritom nije morao da iskešira basnoslovne sume novca. Na kapijama Kneževine je - Juri Tilemans! U isto vreme, za potpis 19-godišnjeg Belgijanca izvisio je Inter, koji je takođe prethodnih dana bio ozbiljno zainteresovan. Ali, Monako je bio konkretniji. 

Momak koga traži cela Evropa sinoć je dogovorio sve uslove saradnje, pošto je prethodno u društvu svog agenta proveo dan u suncem okupanom Monaku. Svi francuski mediji tvrde da je kući otišao s ugovor u rukama, koji bi trebalo da traje bar do juna 2022. godine. Mada detalji istog još nisu poznati, otkrivena je suma za koju će Monako dobiti autogram belgijskog čuda od deteta. Mada je Anderleht tražio 25.000.000, francuska napadačka sila uspela je da izdejstvuje transfer za 20.000.000 evropskih novčanica. Ali, u dogovoru dva kluba stoji i nekoliko bonus klauzula, koje bi Tilemans mogao da aktivira vremenom, pa bi Anderleht tako dodatno profitirao. 

Tilemansov dolazak na leto praktično znači da bi klub mogao da napusti ili iskusni Žoao Mutinjo, u koga Žardim ima beskrajno poverenje, ili pak Tiemue Bakajoko, koji je na pragu transfera u Čelsi. 

Monako pravi strašnu vojsku! Mada će teško uspeti da zadrži sve bisere koje je ove sezone skupio na jedno mesto, Žardim i vodeći ljudi kluba očigledno imaju spremljen plan kako da gubitke maksimalno pokriju i nastave projekat kakav se dugo čeka na Azurnoj obali. 

A Tilemans je kao stvoren za isti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar