БЛ: Јојић одличан у ремију Келна!

Фудбалери Келна и Хофенхајма одиграли су без победника, 1:1, у 30. колу Бундеслиге.  Шах-мат - Демирбај! Јарчеви још зелени за Европу! Хофенхајм ишчупао бод на тешком гостовању у Келну голом у 92. минуту - 1:1.

Фудбал 21.04.2017 | 23:27
БЛ: Јојић одличан у ремију Келна!
Српски фудбалер Милош Јојић одиграо је свих 90 минута за домаћина, који је предност имао све до 93. минута, када је Демирбај шутем са рубе шеснаестерца савладао Хорна.

Келн је до вођства стигао у 58. минуту, када је на асистенцију Хектора, Леонардо Битенкур затресао мрежу.

Имали су домаћи фудбалери прилику да преко Јојића стигну до двоструке предности, али је одличан шут бившег играча Партизана зауставио голман гостију, Бауман.

Обе екипе сес налазе на местима које воде у Европу, с тим што је Хофенхајм трећи, а Келн шести.

Био је Келн на неколико секунди од важне победе, која би му донела и корак ка пласману у Лигу Европе, али се на том путу испречио Керем Демирбај. Сјајни везиста Хофенхајма матирао је у другом минуту надокнаде голмана Јарчева и донео вредан бод свом тиму - 1:1 (0:0).  

Имала је екипа Петера Штегера најбољу ситуацију. На време су дали гол, али нису успели да сачувају резултат па можда на крају и не заслужују пласман у Лигу Европе, која им се смешила у већем делу сезоне док су побеђивали и играли добро. Опорављени Бразилац Леонардо Битенкур искористио је вечерас први озбиљан напад и идеалан пас Јонаса Хектора у 58. минуту.

Био је то једноставан мат Келна у неколико потеза, иако се у већем делу овог меча домаћин углавном бранио, мада је деловало да ће успети и прославити важан тријумф. 

Хофенхајм је диктирао темпо, успоставио је доминацију у свом препознатљивом стилу кратких пасева од самог почетка, али покушаји Крамарића и Салаја нису завршили иза леђа Тима Хорна. Келн је узвраћао углавном преко нашег Милоша Јојића и Јапанца Осака, али се мрежа гостију није затресла.

У наставку је све кренуло по злу за госте, Крамарић је због повреде рамена изашао већ у 57. минуту па је тим Јулијана Нагелсмана пао у игри. Тај пад зналачки је казно опорављени Бразилац који је донео предност домаћину минут касније. Покушао јеНагелсман са изменама и после вођства, ушли су у игру офанзивци и Марк Ут и Лукас Руп, али је Келн дуго одолевао.

Домаћи тренер појачао је у другом делу одбрану увођењем још једног Србина Невена Суботића, али је пред налетом гостујућих навијача све пало у последњем минуту. Јапанац Осако је погрешио, а штопер Зуле у шеснаестерцу оставио лопту за Демрибаја који је мајсторски погодио доњи десни угао гола Јарчева за велики реми којим је Хофенхајм наставио продор ка директном пласману у Лигу шампиона.

Све је пало за Јарчеве у том 92. минуту, а у заборав је отишла и солидна партија Милоша Јојића који је поново одиграо цео меч за Келн.

Бундеслига 30. коло

петак:
Келн – Хофенхајм 1:1
Битенкур 58, Демирбај 90+3

субота:
15:30 Бајерн – Мајнц
15:30 Франкфурт – Аугсбург
15:30 Хамбургер – Дармштадт
15:30 Херта –Волфсбург
15:30 Инголштат –Вердер
18:30 Менхенглабах– Дортмунд

недеља:
15:30 Фрајбур – БаЛеверкузен
17:30 Шалке - Лајпциг

ТАБЕЛА: Бајерн 69, Лајпциг 61, Хофенхајм 55, Борусија Дортмунд 53, Херта 43, Фрајбург 41, Келн 40, Вердер 39, Борусија М. 39, Ајтрахт 38, Шалке 37, Бајер Л. 36, Волфсбург 33, ХСВ 33, Мајнц 32, Аугзбург 32, Инголштат 28, Дармштат 18

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар