BL: Jojić odličan u remiju Kelna!

Fudbaleri Kelna i Hofenhajma odigrali su bez pobednika, 1:1, u 30. kolu Bundeslige.  Šah-mat - Demirbaj! Jarčevi još zeleni za Evropu! Hofenhajm iščupao bod na teškom gostovanju u Kelnu golom u 92. minutu - 1:1.

Fudbal 21.04.2017 | 23:27
BL: Jojić odličan u remiju Kelna!
Srpski fudbaler Miloš Jojić odigrao je svih 90 minuta za domaćina, koji je prednost imao sve do 93. minuta, kada je Demirbaj šutem sa rube šesnaesterca savladao Horna.

Keln je do vođstva stigao u 58. minutu, kada je na asistenciju Hektora, Leonardo Bitenkur zatresao mrežu.

Imali su domaći fudbaleri priliku da preko Jojića stignu do dvostruke prednosti, ali je odličan šut bivšeg igrača Partizana zaustavio golman gostiju, Bauman.

Obe ekipe ses nalaze na mestima koje vode u Evropu, s tim što je Hofenhajm treći, a Keln šesti.

Bio je Keln na nekoliko sekundi od važne pobede, koja bi mu donela i korak ka plasmanu u Ligu Evrope, ali se na tom putu isprečio Kerem Demirbaj. Sjajni vezista Hofenhajma matirao je u drugom minutu nadoknade golmana Jarčeva i doneo vredan bod svom timu - 1:1 (0:0).  

Imala je ekipa Petera Štegera najbolju situaciju. Na vreme su dali gol, ali nisu uspeli da sačuvaju rezultat pa možda na kraju i ne zaslužuju plasman u Ligu Evrope, koja im se smešila u većem delu sezone dok su pobeđivali i igrali dobro. Oporavljeni Brazilac Leonardo Bitenkur iskoristio je večeras prvi ozbiljan napad i idealan pas Jonasa Hektora u 58. minutu.

Bio je to jednostavan mat Kelna u nekoliko poteza, iako se u većem delu ovog meča domaćin uglavnom branio, mada je delovalo da će uspeti i proslaviti važan trijumf. 

Hofenhajm je diktirao tempo, uspostavio je dominaciju u svom prepoznatljivom stilu kratkih paseva od samog početka, ali pokušaji Kramarića i Salaja nisu završili iza leđa Tima Horna. Keln je uzvraćao uglavnom preko našeg Miloša Jojića i Japanca Osaka, ali se mreža gostiju nije zatresla.

U nastavku je sve krenulo po zlu za goste, Kramarić je zbog povrede ramena izašao već u 57. minutu pa je tim Julijana Nagelsmana pao u igri. Taj pad znalački je kazno oporavljeni Brazilac koji je doneo prednost domaćinu minut kasnije. Pokušao jeNagelsman sa izmenama i posle vođstva, ušli su u igru ofanzivci i Mark Ut i Lukas Rup, ali je Keln dugo odolevao.

Domaći trener pojačao je u drugom delu odbranu uvođenjem još jednog Srbina Nevena Subotića, ali je pred naletom gostujućih navijača sve palo u poslednjem minutu. Japanac Osako je pogrešio, a štoper Zule u šesnaestercu ostavio loptu za Demribaja koji je majstorski pogodio donji desni ugao gola Jarčeva za veliki remi kojim je Hofenhajm nastavio prodor ka direktnom plasmanu u Ligu šampiona.

Sve je palo za Jarčeve u tom 92. minutu, a u zaborav je otišla i solidna partija Miloša Jojića koji je ponovo odigrao ceo meč za Keln.

Bundesliga 30. kolo

petak:
Keln – Hofenhajm 1:1
Bitenkur 58, Demirbaj 90+3

subota:
15:30 Bajern – Majnc
15:30 Frankfurt – Augsburg
15:30 Hamburger – Darmštadt
15:30 Herta –Volfsburg
15:30 Ingolštat –Verder
18:30 Menhenglabah– Dortmund

nedelja:
15:30 Frajbur – BaLeverkuzen
17:30 Šalke - Lajpcig

TABELA: Bajern 69, Lajpcig 61, Hofenhajm 55, Borusija Dortmund 53, Herta 43, Frajburg 41, Keln 40, Verder 39, Borusija M. 39, Ajtraht 38, Šalke 37, Bajer L. 36, Volfsburg 33, HSV 33, Majnc 32, Augzburg 32, Ingolštat 28, Darmštat 18

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar