Узроци лошег издања Звезде у дербију: Странци руше Звезду уз дозволу тренера!

Канга је пре дуела са Партизаном уживао у Паризу, Ле Талек и Доналд нису хтели у карантин, а српски играчи су љути и на “легионаре” и на шефа стручног штаба што им гледа кроз прсте.

Фудбал 22.04.2017 | 23:30
Узроци лошег издања Звезде у дербију: Странци руше Звезду уз дозволу тренера!
Можда се Црвена звезда и домогне титуле, али то неће да сакрије огромне проблеме који тресу “Маракану”, а које је потпуно оголио пораз у вечитом дербију (1:3). Тренутно црвено-бели брод нема кормилара, али зато има незадовољну посаду која је на ивици стрпљења!

Проблем су - странци. Прецизније, неки од њих, које тренер за домаћу употребу бесомучно форсира и гледа им кроз прсте на све прохтеве. А било их је и те како претходних месеци, и то домаћи играчи више не желе да трпе.

Први на удару је Гелор Канга, који се већ сукобљавао са саиграчима. Само три дана пре дербија, Габонац је отпутовао у Париз, а оданде се саиграчима редовно јављао сликама на друштвеним мрежама, како ужива... А дерби грозница, меч сезоне? Видело се у уторак на терену колико му је стало.

Међутим, домаће играче је највише заболело то што Ле Талек и Доналд нису хтели са њима у карантин уочи дербија. Они су се тиму придружили пред сам меч, а како су играли, боље и да нису.

Но, иако тренер то и даље трпи, играчи су остали без стрпљења. Љути су, за сада прећутно, и на шефа стручног штаба, а много више на поменуте странце. А на све то има и оних који су незадовољни минутажом, попут Милијаша, Полетановића и Вујаклије, који се тешко домогну чак и клупе.

Да ли је после свега и даље боље гурати Ле Талека уместо Уроша Рачића? Или Руиза уместо Луке Аџића, који ове сезоне не може да добаци ни 100 минута на терену? Где су Вања Вучићевић, Иван Илић, Стефан Милошевић, Андрија Луковић, Слађан Ракић? Зашто Срнић, Полетановић, па и Ристић седе на трибинама? И зашто је дато за Павкова 300.000 евра да би одиграо шест минута ове сезоне?! Милић, Вујаклија, Милијаш, остала појачања? Нема их често ни у протоколу.

Много је питања, а нигде одговора, а камоли плана или визије... Битно је само довести неког Африканца или неко ново чудо из Бразила, које то наравно није, а све под плаштом борбе за титулу. Навијачи су рекли своје посетом на дербију. Они се не могу купити титулом. Они желе Звезду у Европи и звездаше на терену, а не гомилу истрошених странаца и умишљених звезда. Желе европске победе.

Време је за рез на клупи. И за промену стратегије. Без обзира на то да ли ће титула на „Маракану“. Она и овако само крије праву истину.

УЧИНАК ЗВЕЗДИНИХ ПОЈАЧАЊА 2016/2017

Милан Павков 1 6

Срђан Вујаклија 5 161

Ненад Милијаш 7 168

Немања Милић 7 246

Ричмонд Боаћи 10 743

Абрахам Фримпонг 9 793

Марко Полетановић 21 1.711

Гелор Канга 21 1.745

Џон Руиз 23 1.843

* играч, утакмице, минути ове сезоне

МЛАДИ БЕЗ ШАНСЕ У ЗВЕЗДИ

Стефан Милошевић 2 98

Урош Рачић 8 293

Андрија Луковић 5 83

Лука Аџић 5 82

Иван Илић 1 1

Вања Вучићевић - -

* играч, утакмице, минути ове сезоне

Звездин распоред у плеј-офу

32. КОЛО Напредак - Црвена звезда

33. КОЛО Црвена звезда - Војводина

34. КОЛО Вождовац - Црвена звезда

35. КОЛО Црвена звезда - Младост

36. КОЛО Јавор - Црвена звезда

37. КОЛО Црвена звезда - Раднички

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар