Uzroci lošeg izdanja Zvezde u derbiju: Stranci ruše Zvezdu uz dozvolu trenera!

Kanga je pre duela sa Partizanom uživao u Parizu, Le Talek i Donald nisu hteli u karantin, a srpski igrači su ljuti i na “legionare” i na šefa stručnog štaba što im gleda kroz prste.

Fudbal 22.04.2017 | 23:30
Uzroci lošeg izdanja Zvezde u derbiju: Stranci ruše Zvezdu uz dozvolu trenera!
Možda se Crvena zvezda i domogne titule, ali to neće da sakrije ogromne probleme koji tresu “Marakanu”, a koje je potpuno ogolio poraz u večitom derbiju (1:3). Trenutno crveno-beli brod nema kormilara, ali zato ima nezadovoljnu posadu koja je na ivici strpljenja!

Problem su - stranci. Preciznije, neki od njih, koje trener za domaću upotrebu besomučno forsira i gleda im kroz prste na sve prohteve. A bilo ih je i te kako prethodnih meseci, i to domaći igrači više ne žele da trpe.

Prvi na udaru je Gelor Kanga, koji se već sukobljavao sa saigračima. Samo tri dana pre derbija, Gabonac je otputovao u Pariz, a odande se saigračima redovno javljao slikama na društvenim mrežama, kako uživa... A derbi groznica, meč sezone? Videlo se u utorak na terenu koliko mu je stalo.

Međutim, domaće igrače je najviše zabolelo to što Le Talek i Donald nisu hteli sa njima u karantin uoči derbija. Oni su se timu pridružili pred sam meč, a kako su igrali, bolje i da nisu.

No, iako trener to i dalje trpi, igrači su ostali bez strpljenja. Ljuti su, za sada prećutno, i na šefa stručnog štaba, a mnogo više na pomenute strance. A na sve to ima i onih koji su nezadovoljni minutažom, poput Milijaša, Poletanovića i Vujaklije, koji se teško domognu čak i klupe.

Da li je posle svega i dalje bolje gurati Le Taleka umesto Uroša Račića? Ili Ruiza umesto Luke Adžića, koji ove sezone ne može da dobaci ni 100 minuta na terenu? Gde su Vanja Vučićević, Ivan Ilić, Stefan Milošević, Andrija Luković, Slađan Rakić? Zašto Srnić, Poletanović, pa i Ristić sede na tribinama? I zašto je dato za Pavkova 300.000 evra da bi odigrao šest minuta ove sezone?! Milić, Vujaklija, Milijaš, ostala pojačanja? Nema ih često ni u protokolu.

Mnogo je pitanja, a nigde odgovora, a kamoli plana ili vizije... Bitno je samo dovesti nekog Afrikanca ili neko novo čudo iz Brazila, koje to naravno nije, a sve pod plaštom borbe za titulu. Navijači su rekli svoje posetom na derbiju. Oni se ne mogu kupiti titulom. Oni žele Zvezdu u Evropi i zvezdaše na terenu, a ne gomilu istrošenih stranaca i umišljenih zvezda. Žele evropske pobede.

Vreme je za rez na klupi. I za promenu strategije. Bez obzira na to da li će titula na „Marakanu“. Ona i ovako samo krije pravu istinu.

UČINAK ZVEZDINIH POJAČANJA 2016/2017

Milan Pavkov 1 6

Srđan Vujaklija 5 161

Nenad Milijaš 7 168

Nemanja Milić 7 246

Ričmond Boaći 10 743

Abraham Frimpong 9 793

Marko Poletanović 21 1.711

Gelor Kanga 21 1.745

Džon Ruiz 23 1.843

* igrač, utakmice, minuti ove sezone

MLADI BEZ ŠANSE U ZVEZDI

Stefan Milošević 2 98

Uroš Račić 8 293

Andrija Luković 5 83

Luka Adžić 5 82

Ivan Ilić 1 1

Vanja Vučićević - -

* igrač, utakmice, minuti ove sezone

Zvezdin raspored u plej-ofu

32. KOLO Napredak - Crvena zvezda

33. KOLO Crvena zvezda - Vojvodina

34. KOLO Voždovac - Crvena zvezda

35. KOLO Crvena zvezda - Mladost

36. KOLO Javor - Crvena zvezda

37. KOLO Crvena zvezda - Radnički

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar