Пикси је прави кинески "Цар"!

Фудбалери Гвангжуа РФ које са клупе предводи Драган Стојковић Пикси, савладали су Ђиангсу у гостима 2:1 и сачували прво место на табели кинеске Суперлиге.  Добитна комбинација Пикси - Захави! Опет победа! Наш стручњак остаје лидер Суперлиге Кине.

Фудбал 21.04.2017 | 18:40
Пикси је прави кинески "Цар"!
Домаћина је у вођство довео Бразилац Тешеира у првом полувремену, али је у другом делу игре Пиксијев тим заиграо боље и головима Ерана Захавија остварио пету победу у сезони.

Сигурну победу на свом терену забележио је Оскаров и Хулков Шангај, који је са 3:0 поразио Лавецијев Хебеј.

Оскар је за разлику од меча азијске Лиге шампиона, када је против Ураве промашио два пенала, овога пута био сигуран са 11 метара и потврдио тријумф свог тима. Стрелци су били још и Вењун и Леи.

Гвангжу који са клупе предводи Луис Фелипе Сколари задржао је три бода заостатка за водећим имењаком, пошто је такође после преокрета славио у сусрету са Лајонингом 2:1. На овом сусрету виђена су два пенала, по један на обе стране, а прецизни су били Лукимуја за госте и Гулар за домаћи тим. У стрелце се још уписао и Гао Лин.

У дуелу Пекинг Гуана и Тјанђин Ћванђијана није било победника, пошто је меч завршен резултатом 1:1.

Гости чији тренер је Италијан Фабио Канаваро повели су голом Сун Кеа, али су домаћи у финишу меча дошли до бода поготком Ли Леа и тако Вицела и Пата оставили без два важна поена.

И даље је недодирљив. Драган Стојковић наставља да дрма кинеским фудбалом. Тамо где је упумпано стотине милиона евра Пикси држи лекције из вођења екипе и прављења добрих резултата. Српски стручњак довео је свој Гвангџоу Р&Ф до још једне победе, вредне сигурног останка на лидерској позицији тамошње Суперлиге и после шестог кола.

Пиксијев тим је у гостима тукао Ђангсу Сунин 2:1 и здржао прво место на табели, без обзира на учинак конкурената. За ново славље Гвангџоу Р&Ф-а најзаслужнији је ИзраелацЕран Захави. Некадашњи првотимац Макабија из Тел Авива је у другом полувремену режирао преокрет, најпре је у 62. минуту поништио вођство у режији Алекса Тешеире (35), а онда на сјајан начин у 77. погодио за велико славље гостију.

Са ова два поготка Захави је избио на прво место листе стрелаца (шест голова у шест кола), док је Стојковићева екипа наставила да оправдава статус најпријатнијег изненађења првенства и тренутно води са 16 од могућих 18 бодова.

Много теже до бодова у шестој рунди Суперлиге Кине стигао је актуелни првак Гвангџо Евергранде. Састав Луиса Фелипеа Сколарија мучио се против Лиаонинга, остао са играчем мање у 67. минуту, после чега су гости повели из пенала, али су Лин (74) и Бразилац Рикардо Гулар из једанаестерца (81) омогућили фаворите трећу победу у последња четири кола - 2:1.

На деоби друге позиције, три бода иза Пиксија, поравнат са шампионом, налази се Шангај СИПГ. Екипа Андреа Виљаша Боаша лако је изашла на крај са Хебејом (3:0), уз гол БразилцаОскар. Некадашњи првотимац Челсија је пре десет дана, на гостовању Урави у Лиги шампиона Азије, промашио два пенала, али се данас најпре изборио за најстрожу казну, а затим је и претворио у погодак.

На табели тренутно води Гвангжу РФ са 16 бодова и једини је непоражени тим у лиги, а прате га Гвангжу и Шангај са по 13 поена.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар